Anmeldelse Skønlitteratur
0   334

Manga-mindmap

Fantasi og realisme væves sammen i en fortælling, der dybest set handler om at gå fra barn til ung.

Navnepigen

Fakta


Titel
Navnepigen

Forfatter
Kristoffer Leandoer, Åsa Ekström

ISBN
9788771411676

Pris
279

Sider
175

Forlag
Turbine Forlaget

Navnepigen er person i fire sammenvævede fortællinger. Fortællingerne er dels tegneserie i mangastilen, dels illustrerede i samme stil. Handlingen i den overordnede fortælling er grundlaget for de indvævede fortællinger. De to teenagere Kim og Robin udformer en fantasiverden, som de tegner og opbygger i papmache og lignende materialer. Robins sære lillesøster, der hedder Harriet, men kaldes navnepigen på grund af sine selvvalgte navneskift efter hver dags navn, fascineres af fantasien og blander sig på flere måder voldsomt i legen.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen er fire fortællinger, der fortælles i spring, hvilket kan virke lidt forvirrende. Den overordnede fortælling foregår nu. Den afbrydes af flashbacks, som er de samme personer for få år siden. Den tredje fortælling foregår i hovedet på den ene person (navnepigen), men i det fantasiunivers, der er bygget op i flashbacktiden, dog med navnepigen som heltinde. Den fjerde historie er fortællingen om en kvindelig superhelt, Kassandra Karat, som i historien tegnes af Kim.

På det psykologiske plan er der sammenhæng mellem fortællingerne, og der er mange letforståelige symboler; skibet i drømmehistorien hedder for eksempel Tornrose. Selv om der er disse fantasiuniverser, er historien temmelig realistisk med både skolekammerater, skilsmisser og problemer med venskabet. Historien handler om at ændre sig fra barn til ung, om at vælge og også om at gøre verden bedre.

Både indholdet og formen i bogen vil tiltale mange elever i 4.-8. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.591 andre er allerede tilmeldt