Anmeldelse Trivsel
0   259

Sjov og debatskabende

Forfatteren vil bekæmpe homofobi og kønsstereotyper og giver anledning til en god snak med børnene.

Niller Pilfinger åbner Bakken

Fakta


Titel
Niller Pilfinger åbner Bakken

Forfatter
Stine Josefine Dige

ISBN
9788792888778

Pris
199

Sider
24

Forlag
Forlaget Indblik for børn

”Han piller rigtig meget, og så har han to mødre!” Det var kommentaren fra en seksårig, der havde fået læst "Niller Pilfinger" op.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen gav anledning til en fin snak om forskellige måder at være familie på, hvor børns almene og traditionelle viden strækker sig til kernefamilien og skilsmissefamilien.

I denne bog bliver vi præsenteret for mange former: Niller selv bor sammen med sine to mødre. Han møder et barn af en enlig far, et bøssepar med et adoptivbarn og børn i en storfamilie. En af forfatterens intentioner om at bekæmpe homofobi i børnehøjde bliver effektueret.

Forfatteren Stine Josefine Dige ønsker desuden at gå til kamp mod kønsstereotyperne. Hun går grundigt til værks og udstyrer Nillers mødre med meget bombastiske kønsroller. Den ene har udpræget maskuline interesser, nimbusmotorcykel, skruetrækkere og oliekande, mens den anden mere er optaget af sit hår og fladjern. Og ingen kan være i tvivl om hensigten, da vi møder en kvindelig Pjerrot på dametoilettet.

Selve historien er sjov og med gode illustrationer. Bakken er for både bikere og babes, og den lille Niller Pilfinger får nogle spændende og fantastiske oplevelser på Bakken, hvor alle er venlige og hjælpsomme.

Bogen henvender sig til børn fra to-seks år. Sammen med bogen er der udgivet et pædagogisk materiale, der behandler begrebet regnbuefamilier. 45 procent af danske børn lever uden for en traditionel kernefamilie, og børn i denne mangfoldighed af samlivsformer har brug for at genkende sig selv i børnelitteraturen.

"Niller Pilfinger åbner Bakken" er anden bog i en serie og er anbefalelsesværdig som oplæsningsbog til de yngste.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ