Debat

Ministeransvar og -styring

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 13 svarer Brian Mikkelsen, at Kunstrådet ud fra en samlet prioritering af sine »frie midler« besluttede at spare 2,1 million kroner til skolekoncerter, og at midlerne var underlagt armslængdeprincippet, som Kunstrådet selv beslutter anvendelsen af. Ja, men ministeren »glemmer«, at han har det overordnede ansvar for de frie midlers størrelse, og de blev ifølge kunstrådsformanden Mads Øvlisen reduceret fra 40 millioner sidste år til 15 i år, heraf kun fire millioner til musikken. Det udelukkede skolekoncertstøtten og reducerede armslængdeprincippet.

Og da Fogh-regeringen i sin tid kom til, blev Musikrådet pålagt at spare 17-18 procent af de »frie midler«, der medførte, at Musikudvalget måtte nedsætte tilskuddet til skolekoncerterne med 15 procent. Det indebar tillige reduktion af armslængdeprincippet. Yderligere har pristalsreguleringerne været for små, og en million kroner i amternes system er forduftet ved overgangen til staten. Hvis ministeren er interesseret i skolekoncerterne, hvorfor har han så foretaget alle disse besparelser? Og hvorfor sørger han ikke for flere frie midler?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler