Anmeldelse

Psykologisk-pædagogisk ordbog, 16. udgave

Psykologisk-pædagogisk ordbog, 16. udgave

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er uanstændigt på så kort plads, som nærværende tekst må fylde, at anmelde en klassiker som "Psykologisk-pædagogisk ordbog". Bogen, som så dagens lys første gang i 1971, er indtil videre solgt i omkring 200.000 eksemplarer og er dermed en af de mest populære fagordbøger, der nogensinde er blevet skrevet på dansk. I foreløbigt 37 år er værket udkommet i en ny udgave hvert andet eller tredje år, hvortil kommer de mange, mange oplag. En sådan produktion er ikke alene meget imponerende, den er også meget sjælden - i Danmark. De få bibliografier, der findes over danske ordbøger og leksika, og som registrerer flere tusinde værker, kender kun en enkelt fagordbog, der har opnået en sådan efterspørgsel, nemlig "Klinisk ordbog", hvis 16. og indtil videre seneste udgave foreligger siden 2005 (siden 2007 i fjerde oplag).

Fakta:

Titel: Psykologisk-pædagogisk ordbog, 16. udgave

Forfatter: Mogens Hansen, Poul Thomsen, Ole Varming

Pris: 349 kroner

Sider: 528 sider

Type: Bog

Forlag: Hans Reitzels Forlag

"Psykologisk-pædagogisk ordbog" udmærker sig også ved sit omfang: Den seneste udgave indeholder omtrent 10.000 opslagsord. Dette er ligeledes et sjældent syn inden for dansk fagleksikografi.

Fandtes der en dansk ordbogs- og leksikonpris, skulle "Psykologisk-pædagogisk ordbog" være den første til at blive nomineret. Ærgerligt er det dog, at der er gået discount i det noble arbejde: Hvorfor er garnhæftningen blevet erstattet til fordel for limning? Det næste bliver vel ikke blødt omslag?