Uskolet

Opbakning til »Børn har ret til fritid«-side hviler på falsk grundlag

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et stort antal »likes« til en Facebookside med budskabet »Børn har ret til fritid« viser sig nu at hvile på et falsk grundlag. Direkte adspurgt svarer flere nervøst smilende forældre, at de har støttet initiativet, fordi de gik ud fra, at begrebet »fritid« dækkede over sunde interesser som romanlæsning, sjipning, kreative ting med perler, bagning af grovboller og spadsereture i naturen med friske, rødkindede venner, der er gode til at lytte.

Imidlertid reagerer flere forældre med væmmelse, når de forelægges dokumentation for, at fritid langt mere sandsynligt betyder eftermiddage, aftener og nætter i mørke, sært lugtende børne- og ungdomsværelser med voldelige computerspil, overforbrug af chips og cola, rygning i smug og produktion af dårligt stavede sms-beskeder om, hvor fucking nederen ret mange ting er, især de voksne.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.