Med partnerskabet glæder Aarhus Universitet sig over at få mulighed for praksisnær forskning og videnudveksling.

Nyt partnerskab skal udvikle digitale læringsmiljøer

Der er brug for at udvikle viden om, hvordan man bedst udnytter og udvikler digitale læringsmiljøer. Det mener i hvert fald Silkeborg Kommune, Via University College og Aarhus Universitet - de tre parter har derfor indgået et partnerskab, hvor det er målet at etablere et fælles forsknings- og udviklingssamarbejde, der skal se på digitale læringsmidler for 0-18-årige i forhold til skole- og institutions-ledelse samt medborgerskab og inklusion.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Det er vigtigt at udforske og udvikle nye måder at lære på, så vi kan give børn og unge det bedst mulige udgangspunkt fremadrettet. Det gælder ikke mindst digitale læremidler, der rummer helt nye muligheder for at skabe et kreativt og innovativt miljø. Derudover rummer udviklingsarbejdet en række andre spændende perspektiver, for eksempel at styrke samspillet mellem forældre og skole gennem digitale platforme«, siger Søren Kristensen, formand for børne- og ungeudvalget i Silkeborg Kommune, i en præsentation af samarbejdet.

Det bliver uddybet af Erik Hygum, direktør for Pædagogisk-Socialfaglig Højskole, Via University College:

»Det nye partnerskab giver mulighed for forskningsprojekter, der kan skabe helt ny viden om it og pædagogik. Vi kan blandt andet få svar på, hvordan forskellige teknologier udvikles og bruges bedst til at fremme børn og unges læring. Gennem partnerskabet skal vi for eksempel også udvikle viden om, hvordan der kan kommunikeres med elevernes forældre på nye og bedre måder gennem digitale platforme. I forskningen vil lærer- og pædagogstuderende blive involveret gennem deres bachelorprojekter - til gavn for både forskningen og uddannelsen af kommende pædagoger og lærere«, siger han.

Det nye partnerskab skal dækkes økonomisk inden for de almindelige budgetter.