Forskning
0   377

Nyt partnerskab skal udvikle digitale læringsmiljøer

Der er brug for at udvikle viden om, hvordan man bedst udnytter og udvikler digitale læringsmiljøer. Det mener i hvert fald Silkeborg Kommune, Via University College og Aarhus Universitet - de tre parter har derfor indgået et partnerskab, hvor det er målet at etablere et fælles forsknings- og udviklingssamarbejde, der skal se på digitale læringsmidler for 0-18-årige i forhold til skole- og institutions-ledelse samt medborgerskab og inklusion.

»Det er vigtigt at udforske og udvikle nye måder at lære på, så vi kan give børn og unge det bedst mulige udgangspunkt fremadrettet. Det gælder ikke mindst digitale læremidler, der rummer helt nye muligheder for at skabe et kreativt og innovativt miljø. Derudover rummer udviklingsarbejdet en række andre spændende perspektiver, for eksempel at styrke samspillet mellem forældre og skole gennem digitale platforme«, siger Søren Kristensen, formand for børne- og ungeudvalget i Silkeborg Kommune, i en præsentation af samarbejdet.

Det bliver uddybet af Erik Hygum, direktør for Pædagogisk-Socialfaglig Højskole, Via University College:

»Det nye partnerskab giver mulighed for forskningsprojekter, der kan skabe helt ny viden om it og pædagogik. Vi kan blandt andet få svar på, hvordan forskellige teknologier udvikles og bruges bedst til at fremme børn og unges læring. Gennem partnerskabet skal vi for eksempel også udvikle viden om, hvordan der kan kommunikeres med elevernes forældre på nye og bedre måder gennem digitale platforme. I forskningen vil lærer- og pædagogstuderende blive involveret gennem deres bachelorprojekter - til gavn for både forskningen og uddannelsen af kommende pædagoger og lærere«, siger han.

Det nye partnerskab skal dækkes økonomisk inden for de almindelige budgetter.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.815 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om it

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk om it i undervisningen??

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.