Anmeldelse Dansk indskoling
0   378

Mere end træning og test

Masser af muligheder for digital danskundervisning - også til de yngste elever.

dansk.gyldeldal.dk 0-2

Fakta


Titel
dansk.gyldeldal.dk 0-2


1.000 kroner per år per klasse

Forlag
Gyldendal

Fagportalen dansk.gyldendal.dk 0-2 er et digitalt undervisningsmateriale til indskolingen. Materialet er ganske omfattende, så en kortfattet præsentation følger her:

Artiklen fortsætter under banneret

Biblioteket indeholder bøger, film, rim, norske og svenske tekster, billeder og forfatterportrætter. 

Det er meningen, at eleverne i "Læs løs", som er en selvstændig portal, kan træne og udvikle deres læsefærdigheder, og med den syntetiske tale kan eleven få støtte i læsetræningen.

"Forløb" indeholder færdige undervisningsforløb. Her er mange aktivitetsforslag - kreative, skriftlige, individuelle, tekstnære. Man kan finde oplæg om forfatterskaber, hovedværker, genrer, læsekursus, kunstnere og temaer. Til hvert forløb findes der beskrivelse af elev- og lærerresurser.

I "Træning" finder man afsnittene "Bogstaver", "Træn dit øre", "Læs ord", "Kender du ordene" og "Læs og forstå". Klikker man på hvert af disse områder, dukker der fem-ti underkategorier op med interaktive opgaver.

Endelig kan man i afsnittet "Lærer" blandt andet læse om tankerne bag materialet, forløbene, differentieringsmuligheder, og i afsnittet "Planlæggeren" kan man læse om, hvordan man får overblik og kommer i gang med at bruge materialet.

Fagportalen indeholder mange træningsprogrammer, men også værktøjsprogrammer og vidensplatforme. Multimodaliteten kan således i høj grad være med til at aktivere elevernes læring. Desuden har eleverne mulighed for at arbejde kreativt med indholdet, og via blandt andet notefunktionen kan eleverne være med til at sætte deres eget præg på produktet. Og med oplæg til for eksempel undervisningsdifferentiering understøttes elevernes læreproces i såvel det individuelle arbejde som i klassefællesskabet.

Der er altså mange spændende områder og discipliner at arbejde med. Der er masser af gode ideer og undervisningsforløb, som kan bruges enten som supplement til den daglige undervisning eller som enkeltstående forløb. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.504 andre er allerede tilmeldt