Jamal Bakhteyar fra Københavns Lærerforening viser gaven frem

Anders Bondo under damptromlen

Kørt over, som skolelærer og knockoutet i en boksering. Det var motivet på tre Roald Als-tegninger, som DLF's formand fik som gave fra Københavns Lærerforening.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"For ti år siden stod jeg på en kongres, hvor Anders Bondo lige var blevet valgt til formand. Under store klapsalver fra salen overrakte vi ham et jakkesæt, så han kunne udfylde sin nye rolle. Men han blev ikke rigtig glad - og tog kun modstræbende jakken på. Senere hørte vi så, at han havde foræret det væk". Sådan indledte Jan Trojaborg, formand for Københavns Lærerforening en tale, hvor han lagde op til at overrække Anders Bondo en ny gave.

"Her under konflikten har vi set Anders rigtig meget. Han optrådte i alle nyhedsudsendelser. Jeg kan godt sige, at vi blev mætte af ham. Men undervejs har han opnået en af de største hædersbevisninger, man kan opnå, nemlig at blive tegnet af en satiretegner", sagde Jan Trojaborg og fortalte om gaven.

Guldnål til formanden

Den bestod af tre Roals Als-tegninger, som blev tegnet i Politiken under lockouten. En, hvor Anders Bondo er ved at blive kørt over af en damptromle. En, hvor han forsøger at forklare lærernes arbejdstid til nogle politikere - som ikke forstår den. Og endelig den, som Anders Bondo selv blev gladest for: Michael Ziegler slår Anders Bondo i en boksering og glæder sig over, hvor godt et punch, der er i handsken. Men i baggrunden står som en skygge finansminister Bjarne Corydon og hjælper til med slaget.

Anders Bondo Christensen takkede for gaverne, som han lovede ikke at forære væk. Han benægtede dog også at han havde foræret jakkesættet væk i sin tid. Det var blevet byttet til en Hugo Boss-jakke, som han har brugt flittigt, sagde han.

"Tak i det hele taget for alle de gaver, jeg har fået. Jeg har ind i mellem følt, at jeg blev kørt over af den damptromle. Men så har det været fantastisk livgivende at mærke det engagement og den gejst, som lærerne har vist undervejs. Så har jeg rejst mig igen", sagde Anders Bondo og salen klappede taktfast - endnu engang.

Powered by Labrador CMS