It
0   484

Aarhus Universitet opruster på det it-didaktiske område

Aarhus Universitet fik for et år siden en kraftig mavepuster, da 15 højt kvalificerede it-didaktiske forskere fra DPU kollektivt sagde op i protest mod universitetets topdown-ledelsesstil og derpå straks blev ansat hos konkurrenten Aalborg Universitet. Nu har Aarhus Universitet tilsyneladende fået vejret igen og gør klar til et kontrastød på den it-pædagogiske front.

 Universitetet er således gået sammen med Aarhus Kommune og den lokale professionshøjskole Via University College i et partnerskab, der skal løfte børns og unges læring gennem it-didaktik.

»Fra universitetets side er vi meget optaget af forskningens samspil med samfundet. Parterne bag den her rammeaftale har en fælles interesse i at sikre en inspirerende og læringsorienteret udvikling af undervisningen i skolerne. Aftalen etablerer en unik mulighed for praksisnær forskning og videnudveksling, der på sigt vil komme de nye generationer af børn, unge og undervisere til gavn«, siger dekan for Arts ved Aarhus Universitet Mette Thunø.

Kommunen stiller skoler til rådighed for empiriske undersøgelser, og universitetet og professionshøjskolen leverer de medarbejdere og studerende, der skal gennemføre undersøgelserne.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.988 andre er allerede tilmeldt