Anmeldelse Kristendomskundskab
0   624

Kierkegaard til børnene

Der er kommet flere forskellige bud på, hvordan Søren Aabye Kierkegaard bliver mere spiselig – både for mellemtrinnet og for udskolingen. Det er virkelig gode initiativer.

Kierkegaard

Fakta


Titel
Kierkegaard

ISBN
5706876681774


125 kroner plus forsendelse

Forlag
krithfilm


Titel
Sørens

Forfatter
Mads Tobias

Pris
48

Type
Elevbog

Forlag
RPF - Religionspædagogisk Forlag


Pris
225

Type
Lærervejledning

Bogen "Sørens" er skrevet for at gøre den historiske Søren Kierkegaard tilgængelig for elever på mellemtrinnet. Der hører en lærervejledning til, som giver bud på et konkret tværfagligt forløb mellem fagene dansk, historie og kristendomskundskab.

Artiklen fortsætter under banneret

Med sjove ordspil og et skævt persongalleri fuldt af historiske referencer følger vi Søren og hans hverdag i en helt almindelig 6. klasse i nutiden. Det er ikke nemt at være Søren - med en kroget ryg og en underlig gang. Men Søren leger med sproget, og han prøver at lege med andre - og på den måde vinder han folks respekt. Ikke mindst kommer han i kontakt med parallelklassens Regine, som han længe har haft et godt øje til.

Bogen "Sørens" er en lille perle af en bog med flere lag, end man umiddelbart skulle tro, hvorfor den vil være nem at tilpasse ens klassetrin og niveau. 

Dvd’en "Kierkegaard" handler om nogle 9.-klasse-elever som præsenteres for Kierkegaards tanker i et foredrag af Johannes Møllehave. I sin åbenhjertige stil fortæller Møllehave vidt og bredt om fem temaer hos Kierkegaard – at være på vej som menneske, frygt og angst, livets mening, fortvivlelse og tro og til sidst lidenskab. Efterfølgende hører man elevernes tanker om temaerne, og hvordan de reflekterer omkring Kierkegaards begreber i forhold til deres eget liv.

For eksempel sættes Kierkegaards begreb fortvivlelse sammen med det at gå til eksamen, at møde nye mennesker og en slåskamp med den populære dreng i klassen. Både Møllehave og eleverne fortæller med stor oprigtighed, og deres historier fungerer som både oplysning og inspiration. Dvd’en er i mine øjne et godt afsæt i forhold til at få den enkelte til at tænke over eget liv og virke i en eksistentiel sammenhæng.

Overordnet er begge materialer gode bud på at få Kierkegaard ned på et plan, hvor alle kan være med.

At Kierkegaards egne tekster er svære, er ikke nogen hemmelighed, og det er på sin vis ærgerligt, da rigtig mange af hans budskaber er noget, vi alle ville kunne få noget ud af rent menneskeligt. Som Kierkegaardsentusiast, som ikke giver meget for det tilhørende Kierkegaardssnobberi, er jeg meget glad for begge initiativer – og vil opfordre alle til at bringe Kierkegaard ind i deres undervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Folkeskolen.dk er lukket for indlæg og kommentarer fra 6. juli og i uge 28 og 29 - vi åbner igen mandag den 23. juli. God ferie!

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.151 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.030 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.476 andre er allerede tilmeldt