Anmeldelse Dansk indskoling
0   393

Eventyr med rim og bevægelse

Festlige eventyr til førskole og indskoling. Mange gode forslag til arbejdet med sprog og begreber i tilknytning til eventyr.

Aktive eventyr

Fakta


Titel
Aktive eventyr

Forfatter
Lotte Salling

Illustrator
Tom Kristensen

ISBN
9788772818788

Pris
313

Sider
173

Forlag
Dafolo

Hvis børn er aktive før, under og efter læsningen af en historie, bliver deres oplevelse og udbytte større, deres sproglige kompetencer forbedres, og de forbinder det at lytte og læse med noget dejligt.

Artiklen fortsætter under banneret

Denne bog indeholder 30 eventyr. De fleste er gendigtninger af fortællinger af H.C. Andersen, brødrene Grimm og Svend Grundtvig. De er beregnet til oplæsning i børnehaver og indskolingen for børn mellem fem og ti år.

Der arbejdes med sprog og begreber både før, under og efter læsningen. Ukendte ord og begreber forklares, sjove rim indøves, og undertiden indgår bevægelse og fagter også under læsningen. Efter læsningen er der forslag til en lang række aktiviteter.

Et eksempel fra ”Prinsessen på ærten”: Fokusord før læsningen: ”Brud” og ”skuffet”. Rim: ”Hvis hun har en hud så blød, bli’r hun snart min brud så sød”. Efter læsningen er der forslag til flere fokusord og aktiviteter i tilknytning til eventyret.

Sproget i eventyrene er let tilgængeligt, illustrationerne er festlige og kan downloades, så de kan vises på et smartboard under oplæsningen.

Denne bog giver en rigtig fin håndsrækning til arbejdet med eventyr for de yngre aldersgrupper. Når eleverne bliver ældre, må vi håbe, at de også bliver præsenteret for blandt andet H.C. Andersens klassiske eventyr i den noget ældre sprogdragt, der jo også vil kræve en formidling.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.667 andre er allerede tilmeldt