Anmeldelse

Det sker ikke for mig

Godt bidrag til aftabuisering af vold

Ofre for partnervold oplever, at det er svært at få hjælp fra blandt andre lærere. Det vil denne bog gøre noget ved.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”Jeg er ikke typen, mente jeg. Jeg er jo velfungerende og har det godt og alt sådan noget, så jeg tænkte, at det sker ikke for mig”.

Fakta:

Titel: Det sker ikke for mig

Forfatter: Inger Glavind Bo

ISBN: 9788777068577

Pris: 268

Sider: 240

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Forelskelse – jalousi – social isolation – stigende kontrol af mobiltelefon – nedsættende bemærkninger - trusler – psykisk og fysisk vold. De tolv piger, som denne bog tager udgangspunkt i, beskriver alle denne udvikling i deres tidligere kæresteforhold.

”… Jeg har altid sagt til mig selv længe lige meget hvad, altså hvis jeg fik en kæreste, der slog mig, så ville jeg jo gå med det samme, men det er noget andet, når det er psykisk, fordi man ikke lægger mærke til det på samme måde. Og hvis man ikke ved, at det egentlig også kan være hårdt psykisk, så tror jeg bare ikke, at man tænker på det”.

Ifølge en ny undersøgelse udsættes cirka 10.000 kvinder mellem 16 og 24 år hvert år for kærestevold, og det vil denne bog være med til at ændre.

Unge piger kan være i tvivl om, hvordan et godt kæresteforhold skal være, hvad der er i orden at affinde sig med, og hvad der bestemt ikke er i orden, og det kan være svært at betro sig til forældre eller veninder, når drømmekæresten viser sig at være jaloux og kontrollerende.

Gennem interview med 12 unge kvinder beskrives deres historie, og hvilke konsekvenser det voldelige forhold har haft for deres liv. Desuden bliver deres historier sammenlignet og sat ind i en narrativ psykologisk forståelsesramme.

Et af fællestrækkene ved beretningerne er pigernes oplevelse af mangel på hjælp fra de professionelle – lærere, pædagoger, studievejledere og læger. Bogen henvender sig derfor til de professionelle voksne, som kan blive bedre til at informere og spørge ind til de unge, der henvender sig med problemer.

Ligeledes kan forældre og de unge selv få god hjælp til at komme ud af et dårligt forhold. Det kræver nemlig mod og støtte.

Bogen kan varmt anbefales, idet den både er bygget på teoretisk fundament, er let at læse og er et godt bidrag til at få øjnene op for et tabubelagt emne.