It
0   621

Uni-C sælger fra

Undervisningsministeriets it-styrelse Uni-C er ved at lukke ned for sin rolle som sælger af it-systemer og har afhændet daginstitutionssystemet Børneintra til KMD. Pt. er det ikke afklaret, om også Skoleintra skal ud af Uni-C-regi.

"Det er en anden situation. Hvor næsten alle skoler i dag anvender Skoleintra, så er Børneintra ét af flere systemer på markedet. Samtidig ejer vi ikke Skoleintra - det tilhører firmaet Skolesoft, og vi har så en samarbejdsaftale om, at vi står for salg, markedsføring og support", forklarer vicedirektør i Uni-C Per Thorbøll.

"Uni-C er Ministeriet for Børn og Undervisnings it-styrelse, og vi vil fremover fremme brugen af it og digitalisering på børne- og undervisningsområdet ved at sætte mål, skabe bedre rammer og fungere som bestiller af nationale it-systemer. For ikke at skabe forvirring om vores rolle, vil vi derfor over de kommende år udfase vores salg af it-systemer til sektorens institutioner", siger Per Thorbøll i forbindelse med firmaet KMD's køb af Børneintra.

Netværkssupport på Sektornet er et andet eksempel på opgaver, Uni-C
fremover ikke vil påtage sig. Det vil blive udfaset, efterhånden som kunderne kan få den samme ydelse fra private leverandører. Derimod fortsætter Uni-C med at stå for afviklingen af de nationale test og digitale prøver:

"Det er et eksempel på et af de systemer, som vi leverer, som er udviklet af eksterne leverandører, og hvor eksterne leverandører vedligeholder det, og vi er så dem, der stiller systemet til rådighed for skolerne", forklarer Per Thorbøll.  

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.011 andre er allerede tilmeldt