Uni-C er flyttet fra Vermundsgade på Østerbro til den gamle postgirobygning på Vester Voldgade tæt ved Ministeriet for Børn og Undervisnings departement

Uni-C sælger fra

Undervisningsministeriets it-styrelse Uni-C er ved at lukke ned for sin rolle som sælger af it-systemer og har afhændet daginstitutionssystemet Børneintra til KMD. Pt. er det ikke afklaret, om også Skoleintra skal ud af Uni-C-regi.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er en anden situation. Hvor næsten alle skoler i dag anvender Skoleintra, så er Børneintra ét af flere systemer på markedet. Samtidig ejer vi ikke Skoleintra - det tilhører firmaet Skolesoft, og vi har så en samarbejdsaftale om, at vi står for salg, markedsføring og support", forklarer vicedirektør i Uni-C Per Thorbøll.

"Uni-C er Ministeriet for Børn og Undervisnings it-styrelse, og vi vil fremover fremme brugen af it og digitalisering på børne- og undervisningsområdet ved at sætte mål, skabe bedre rammer og fungere som bestiller af nationale it-systemer. For ikke at skabe forvirring om vores rolle, vil vi derfor over de kommende år udfase vores salg af it-systemer til sektorens institutioner", siger Per Thorbøll i forbindelse med firmaet KMD's køb af Børneintra.

Netværkssupport på Sektornet er et andet eksempel på opgaver, Uni-C fremover ikke vil påtage sig. Det vil blive udfaset, efterhånden som kunderne kan få den samme ydelse fra private leverandører. Derimod fortsætter Uni-C med at stå for afviklingen af de nationale test og digitale prøver:

"Det er et eksempel på et af de systemer, som vi leverer, som er udviklet af eksterne leverandører, og hvor eksterne leverandører vedligeholder det, og vi er så dem, der stiller systemet til rådighed for skolerne", forklarer Per Thorbøll.  

Powered by Labrador CMS