Debat

Uacceptabelt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da man for cirka 30 år siden fastlagde lærernes forberedelsestid, lagde man vægt på datidens krav og forventninger ud fra folkeskoleloven. Siden da har man ændret folkeskoleloven to gange, hver gang med øgede krav til lærernes planlægning og forberedelse/efterbehandling til følge.

Derfor vedtog kongressen i efteråret 1998 blandt andet: '. . . Derfor er det afgørende for et aftaleresultat, at den samlede tid til forberedelse og efterbehandling ikke reduceres. Samtidig er det vigtigt, at der bliver overensstemmelse mellem forberedelsestiden og de øgede krav til undervisningen i folkeskolen'.

Konsekvensen af det resultat, der nu sendes til urafstemning, vil være, at de undervisende lærere skal udføre ekstra arbejdsopgaver af betydeligt omfang for at opfylde årsnormen. De er altså blevet beskåret i den tid, de har haft til rådighed til forberedelse og efterbehandling af undervisningen. Det udtrykker mangel på respekt for lærernes arbejde.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Derfor er denne aftale uacceptabel.

Vi anbefaler på den baggrund medlemmerne at stemme nej ved urafstemningen.

Per Sand Pedersen

kredsformand

Aabenraa Lærerkreds