Debat

Kære knald-pragtfulde kolleger!

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Torsdag den 11. april var jeg til demonstration foran Christiansborg. Jeg nød (til tårer) at være blandt jer. I dag kom mit fagblad Folkeskolen i et bump med en masse elendige reklamer. Jeg har bladret det hurtigt igennem. Jeg glæder mig til at læse det.

Min brevsprække har givet plads til Folkeskolen siden 1960. Jeg har tudet, raset, grinet, men kedeligt var det aldrig! Ligesom hverdagen på skolen. Også dengang prøvede vi at løfte skolen videre. Men vi havde politikerne med os (ikke alle!). Projektets arbejdstitel var »Den udelte skole«, den overordnede titel var »Skolen for livet« - ikke for skolen! For eleven!

Mere skole for mindre penge. Det projekt, KL fører frem, skal det være skolens forberedelse »til livet og det, som mere er«? (citat professor Sven Møller Kristensen i en diskussion om litteraturundervisning i folkeskolen).

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg så også tv onsdag den 10. april om aftenen. Det var herligt igen at høre ordet »kald« brugt seriøst, men jeg tror nok, vi i 1960 syntes, det var afskyeligt og opstyltet. Tiderne skifter! Det, jeg så onsdag, og Folkeskolen den 11. april vækker håbet i mig! Tak, kolleger!