Debat OK13
0   250

Den danske model – en styrkeprøve

Den danske model? Ak ja, den går jo på en styrkeprøve mellem en virksomhedsindtjening og en fagforeningskasse. Men hvad er det, som lærerne er oppe imod? Jo, det er skatteyderne, kort sagt alle, også sig selv. De gældsættes, hvis konflikten varer for længe, mens kommunerne skovler cirka 50 millioner kroner ind, hver dag konflikten løber.

Enhver kan se, at lærerne ikke kan vinde økonomisk, men måske kan de skaffe en så udbredt sympati fra forældresiden, at det kan gøre indtryk.

Artiklen fortsætter under banneret

Man forsøger jo også at finde ud af, hvem der er mest troværdig: Bondo eller Ziegler. Efter min mening er der på det område ingen større forskel. Bondo forsvarer sit område meget fint, men Ziegler forsvarer også den sag, som han er sendt i byen med, ganske udmærket. Den eneste skønhedsfejl var, at lockoutvarslet kom noget tidligt. Der var egentlig ikke tale om forhandlinger, intet standpunkt. Det var fra start et spørgsmål om alt eller intet. Vel nok mest om alt.

Økonomisk bliver kommunerne rigere, jo længere konflikten løber, og det er delvis på lærernes bekostning. Regeringen mener, at konflikten skal vare, så længe den virker. Men hvordan? Lærere og forældre betaler, og kommunerne skovler 50 millioner kroner ind per dag. Det har jo intet med den danske model at gøre.

Noget helt andet er, at KL har delvis ret. Forberedelsestiden 1:1 er noget pjat i klasserne 2.-5. og i visse andre fag. Løsningen skal nok findes her, hvis den overhovedet bliver fundet. Men al den tale om »den danske model« er noget sludder, al den stund at de ramte til dels selv betaler, og forældre og alle andre dækker resten.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ