Anmeldelse Skole-hjem-samarbejde
0   265

Kritiske og krævende forældre i skolen

Kritiske og krævende forældre i skolen

Fakta


Titel
Kritiske og krævende forældre i skolen

Forfatter
John Aasted Halse, Keld Rasmussen

Pris
66 kroner

Sider
48 sider

Type
Bog

Forlag
Dansk Pædagogisk Forum

Der er mange banaliteter og selvfølgeligheder og meget lidt nyt om skole-hjem-samarbejde i dette hæfte. Forfatterne har tidligere udgivet et hæfte med samme titel, som henvender sig til pædagoger i børnehaver, og som også er blevet anmeldt i Folkeskolen. Mange synspunkter og informationer derfra gentages her.

Artiklen fortsætter under banneret

Hovedtemaet er det belastende samarbejde med de forældre, som er meget kritiske, samtidig med at de fralægger sig ethvert ansvar for undervisning og opdragelse af deres børn i skolen og for klassens fællesskab. En anden gruppe forældre, der også tager urimeligt meget af lærernes tid, er de omsorgssvigtende, belastede forældre, som i deres magtesløshed og manglende evne til at takle egne problemer har givet op. Hæftet kommer med konkrete forslag til, hvordan man griber samarbejdet med disse forældregrupper an.

Selv om hæftet efter min mening beskriver skole-hjem-samarbejde forenklet, overfladisk og spartansk, i betragtning af at det henvender sig til lærere, skoleledere, ansatte i skolefritidsordningen og til skolebestyrelser, kan det alligevel bruges som et redskab i forbindelse med en diskussion i et teamsamarbejde. Der er ofte langt fra de seriøse og grundige værker, der i de sidste par år er udkommet på dansk om emnet, til folkeskolens resursefattige hverdag, hvor det kan være svært at få tid til overordnede diskussioner, og efteruddannelsen på området er alt for ringe. Derfor kan dette hurtigt læste hæfte bruges til en begyndende diskussion af forældresamarbejde, som så kan føre til arbejde med mere dybtgående og grundige værker. I litteraturlisten savner jeg imidlertid en række relevante titler.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ