Anmeldelse Fysik/kemi
0   240

www.fysik-kemi-tjek.dk

www.fysik-kemi-tjek.dk

Fakta


Titel
www.fysik-kemi-tjek.dk


Priser afhænger af antallet af brugere

Type
Internet

Forlag
JH Software ApS

Ved en evaluering i fysik/kemi, som skal omfatte en test i elevernes paratviden, kunne man overveje at bruge nærværende program. Det indeholder en stribe opgaver, især multiple-choice, inden for alle fysik/kemis områder og er hele tiden under udvikling. En statistikfunktion holder styr på det hele og forsyner læreren med oplysninger om den enkelte elevs løsninger og om hele klassens resultat angivet som en procentdel af rigtige besvarelser af hvert enkelt spørgsmål.

Artiklen fortsætter under banneret

Opgavernes baggrund findes i fysik/kemis trin- og slutmål, og med ikke mindre end 120 opgavesæt er det vanskeligt at pege på områder, som ikke er dækket ind. Opgaverne er delt op i træningsopgaver og testopgaver, hvor resultaterne af sidstnævnte gemmes.

Et eksempel: I trinmål efter 8. klasse nævnes under energioverførsel, at der for eksempel kan arbejdes med brændselsceller. I testen findes da også emnet brændselsceller med fem opgaver af forskellige typer, blandt andet en multiple-choice-opgave, der lyder: En brændselscelle virker nærmest som . For at færdiggøre udsagnet skal eleverne vælge mellem forskellige muligheder såsom en lighter, et batteri, en turbine.

Mange opgaver forekommer at ligge i den svære ende, især vil det i 7. klasse være vanskeligt at finde sæt, hvor eleverne må forventes at kunne klare alle spørgsmål. Det kan i det hele taget knibe for svage læsere at forstå spørgsmål og svarmuligheder, således at de scorer lavt trods en eventuel god forståelse af faget.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt