Anmeldelse

www.fysik-kemi-tjek.dk

www.fysik-kemi-tjek.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved en evaluering i fysik/kemi, som skal omfatte en test i elevernes paratviden, kunne man overveje at bruge nærværende program. Det indeholder en stribe opgaver, især multiple-choice, inden for alle fysik/kemis områder og er hele tiden under udvikling. En statistikfunktion holder styr på det hele og forsyner læreren med oplysninger om den enkelte elevs løsninger og om hele klassens resultat angivet som en procentdel af rigtige besvarelser af hvert enkelt spørgsmål.

Fakta:

Titel: www.fysik-kemi-tjek.dk

Type: Internet

Forlag: JH Software ApS

Opgavernes baggrund findes i fysik/kemis trin- og slutmål, og med ikke mindre end 120 opgavesæt er det vanskeligt at pege på områder, som ikke er dækket ind. Opgaverne er delt op i træningsopgaver og testopgaver, hvor resultaterne af sidstnævnte gemmes.

Et eksempel: I trinmål efter 8. klasse nævnes under energioverførsel, at der for eksempel kan arbejdes med brændselsceller. I testen findes da også emnet brændselsceller med fem opgaver af forskellige typer, blandt andet en multiple-choice-opgave, der lyder: En brændselscelle virker nærmest som . For at færdiggøre udsagnet skal eleverne vælge mellem forskellige muligheder såsom en lighter, et batteri, en turbine.

Mange opgaver forekommer at ligge i den svære ende, især vil det i 7. klasse være vanskeligt at finde sæt, hvor eleverne må forventes at kunne klare alle spørgsmål. Det kan i det hele taget knibe for svage læsere at forstå spørgsmål og svarmuligheder, således at de scorer lavt trods en eventuel god forståelse af faget.