Anmeldelse

En mobil verden

En mobil verden

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At mobiltelefonen er kommet for at blive, er ingen længere i tvivl om, og flere og flere undervisere er da også begyndt at se på det allestedsnærværende apparat som en hjælp til at gøre undervisningen mere relevant for eleverne. De fleste elever, i hvert fald over indskolingsniveau, har en mobiltelefon med alskens finesser såsom kamera, mulighed for at optage lyd og video, så hvorfor ikke bruge det til noget fornuftigt.

Fakta:

Titel: En mobil verden

Type: Hæfte

Forlag: DI

Dansk Industri har udgivet avisen "En mobil verden", som simpelthen behandler alle sider af mobiltelefonen. Vi hører om dens historie, og hvilke komponenter og råstoffer den består af. Der bliver fortalt om dansk design og kreative hjerner, og om hvad der sker med telefonen, når den skiftes ud med en nyere model. Til sidst bliver eleverne bedt om at designe deres egne fremtidsdrømmetelefoner.

Den tilhørende lærervejledning gennemgår grundigt avisens opslag med løsninger til opgaverne og giver flere ideer til videre arbejde. Desuden er det grundigt beskrevet, hvilke trin- og slutmål materialet relaterer til. Målgruppen er 4.-6. klasse, og sprogligt rammer det udmærket. Dog er nogle af temaerne måske lidt over niveau for en 4.-klasse-elev.

Umiddelbart er det et gedigent materiale, der er lige til at gå til for læreren. Det kræver ikke den store forhåndsviden, og der er god hjælp at hente i lærervejledningen. Jeg savner dog én ting, nemlig ideer til, hvordan man kan bruge mobiltelefonen aktivt i undervisningen.

Materialet kan bestilles på www.skole.di.dk/butik ganske gratis, og det tilbud skulle man da tage at benytte sig af.

Powered by Labrador CMS