Anmeldelse Natur/teknologi
0   219

En mobil verden

En mobil verden

Fakta


Titel
En mobil verden

Type
Hæfte

Forlag
DI

At mobiltelefonen er kommet for at blive, er ingen længere i tvivl om, og flere og flere undervisere er da også begyndt at se på det allestedsnærværende apparat som en hjælp til at gøre undervisningen mere relevant for eleverne. De fleste elever, i hvert fald over indskolingsniveau, har en mobiltelefon med alskens finesser såsom kamera, mulighed for at optage lyd og video, så hvorfor ikke bruge det til noget fornuftigt.

Artiklen fortsætter under banneret

Dansk Industri har udgivet avisen "En mobil verden", som simpelthen behandler alle sider af mobiltelefonen. Vi hører om dens historie, og hvilke komponenter og råstoffer den består af. Der bliver fortalt om dansk design og kreative hjerner, og om hvad der sker med telefonen, når den skiftes ud med en nyere model. Til sidst bliver eleverne bedt om at designe deres egne fremtidsdrømmetelefoner.

Den tilhørende lærervejledning gennemgår grundigt avisens opslag med løsninger til opgaverne og giver flere ideer til videre arbejde. Desuden er det grundigt beskrevet, hvilke trin- og slutmål materialet relaterer til. Målgruppen er 4.-6. klasse, og sprogligt rammer det udmærket. Dog er nogle af temaerne måske lidt over niveau for en 4.-klasse-elev.

Umiddelbart er det et gedigent materiale, der er lige til at gå til for læreren. Det kræver ikke den store forhåndsviden, og der er god hjælp at hente i lærervejledningen. Jeg savner dog én ting, nemlig ideer til, hvordan man kan bruge mobiltelefonen aktivt i undervisningen.

Materialet kan bestilles på www.skole.di.dk/butik ganske gratis, og det tilbud skulle man da tage at benytte sig af.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.645 andre er allerede tilmeldt