Debat

Decentralisering er vilkår - også for DLF

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lad det være sagt med det samme. Jeg ser decentralisering som samfundsmæssige vilkår, idet intet politisk parti ønsker øget centralisering. Jeg vil derfor ikke kaste lærerne i strejke med det formål at dæmme op for decentraliseringen i samfundet. Det løb er kørt!

For nuværende har vi en arbejdstidsaftale, som alle efterhånden er blevet glade for. Et kuriosum er det, at aftalen kører på trods af medlemmernes nej hertil i 1995. Husk på, at forligsskitsen, som kom til afstemning, blev forkastet af medlemmerne; men da flertallet af 'nej'er' dengang ikke var stort nok ifølge de dengang gældende forligsmandsregler, blev aftalen en realitet blandt andet med aftaleret til tillidsrepræsentant.

Anni Herforts resultat på arbejdstid er efter min mening blevet særdeles godt under de givne vilkår. Jeg er glad for de 400 timer. Tænk lige efter, om det ikke vil være en afgørende fordel at være helt sikker på 400 timer til individuel forberedelse. Jeg er endvidere særdeles glad for de 125 til udvikling og lærersamarbejde. Disse 125 timer er en afgørende forudsætning for, at DLF's projekt 'Kvalitetsudvikling i dialog' ikke kun ender som hensigtserklæringer - nej, fagforeningen har sikret timer til folkeskolens udvikling, hvor netop lærersamarbejdet er en forudsætning.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg er ligeledes glad for den udbyggede aftaleret. Vi skal nok vide at bruge den. Jeg ved, at 'worst case'-kommuner og skrækscenarier kan opstilles. Men hvis fagforeningens udgangspunkt alene er skræmmebilleder, bliver vore manøvremuligheder for små. Jeg vil ikke stå vagt omkring pessimismen. Jeg anbefaler 'ja'.

Helen Sørensen

kredsformand

Herningegnens Lærerforening

Powered by Labrador CMS