Debat

Et opgør med topstyring

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Blandt meget andet skriver Vagn Madsen i sit indlæg »Sophia og Sorø« i Folkeskolen nummer 15, at Det alternative Sorømøde, der afholdes den 23.-24. august i år, og de »rettænkende, barfodsinspirerede propagandister«, som står bag mødet, skal få lærerne til at miste tilliden til skolesystemet.

Nej, tværtimod. Vi forsøger at bidrage til genrejsning af en pædagogisk samtale, som på grund af politisk og økonomisk topstyring har været nødlidende i næsten 20 år.

Desuden ønsker vi at indgyde deltagerne og omgivelserne håb om en lysere fremtid for nye og unge lærere ved at insistere på mere frihed, tillid og opmærksomhed i styringen af skolen og ved at være med til at skabe respekt om lærernes erfaringsbaserede viden og kunnen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vagn Madsen kan ved selvsyn orientere sig om programmet for årets alternative Sorømøde på www.omdas.dk