Anmeldelse Pædagogik
0   602

Digitale og menneskelige netværk

Bogen handler mest om it i folkeskolen, men den handler også om andre måder at samarbejde og lære på. Ambitionen og visionen er at implementere det positive fra netværkssamfundet i folkeskolen.

Netværksskolen

Fakta


Titel
Netværksskolen

ISBN
9788750042792

Pris
249

Sider
172

Forlag
Akademisk Forlag

Denne bog er udgivet med den hensigt at være "en konkret didaktisk lærebog til læreruddannelsen". Bogen handler mest om it, og umiddelbart kunne man tro, at sådan en bog ville være forældet før udgivelsen. Der er da også allerede sket noget nyt på området, men ganske fikst har man kombineret bogen med en Facebookside, hvor læserne og forfatterne skal debattere, så man hele tiden har mulighed for at være ajour med og påvirke samfundets menneskelige og digitale udvikling. På Facebooksiden er der flere digitale resurser, der formodentlig suppleres med andre relevante, når de udvikles.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen er en samling af artikler. Der er en prolog og epilog skrevet af de to redaktører samt otte kapitler skrevet af personer med arbejdsmæssigt forskellige vinkler i forhold til folkeskolen. De er forskellige, men de er ikke modstridende. Der er eksempler på ændrede fysiske rammer, og der er konkrete eksempler på funktionel undervisning med og i it. Der er udviklingspotentiale i didaktikken ved at benytte den it og de netværk, der allerede eksisterer. Kapitlerne handler om ændring af lærerrollen, digitalisering af penalhuset, projektarbejde på flere klassetrin, mediepatruljer, kollegavejledning og etablering og brug af netværk. Alt i alt indlæg til en debat om, hvilken vej vi skal tage for at få en tidssvarende folkeskole.

Man kunne tro - det gjorde jeg i hvert fald - at de skoler, der har overskudsforældre med gode private netværk og den nyeste it, ville profitere mest af den beskrevne vision, men i bogen er der et eksempel på, hvordan man fik vendt en negativ udvikling i et lokalområde ved brug af netværk. Forhåbentlig går denne udvikling positivt hånd i hånd med den forventet øgede inklusion.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ