Anmeldelse Skoler
0   333

Bag kulissen i konstruktionen af kvalitet

Fakta


Titel
Bag kulissen i konstruktionen af kvalitet

Forfatter
Bente Bjørnholt, Jørgen Goul Andersen, Henrik Lolle

Pris
250 kroner

Sider
281 sider

Type
Bog

Forlag
Syddansk Universitetsforlag

I den moderne debat synes kvalitetsbegrebet at være fremherskende. Med udgangspunkt i den offentlige sektors brug af blandt andet kvalitetsmålinger og kvalitetssikringer præsenterer Bjørnholt, Andersen og Lolle en saglig og kritisk bog, der tydeligt lever op til sin hensigt om at klarlægge og diskutere kvalitetsbegrebets rolle i den offentlige sektor.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogens første del fremstiller væsentlige aspekter ved kvalitetsbegrebet, idet det især sættes i forhold til serviceniveau og -udgifter, brugertilfredshed og -indflydelse. Således diskuteres eksempelvis sammenhængen mellem kommunernes serviceudgifter og brugernes tilfredshed, idet dette forhold endvidere sættes i forbindelse med kvalitetsbegrebet.

I bogens anden del diskuteres, hvilke udfordringer der ligger i at implementere kvalitetsreformen, samt hvilke konsekvenser reformen får for kommunerne. Endvidere sættes kvalitetsreformen i forbindelse med borgerne og de ønsker, der synes at gøre sig gældende blandt befolkningen.

I bogens tredje del ser forfatterne på, hvordan tre konkrete serviceområder - folkeskolen, sundhedsområdet og hjemmeplejen - kan arbejde med kvalitet. Ved at sætte konkrete krav og tiltag i forbindelse med en række undersøgelser afrundes bogen med en kritisk og diskuterende fremstilling af kvalitet i praksis.

"Bag kulissen i konstruktionen af kvalitet" er en systematisk opbygget fagbog, der især henvender sig til ledere og folk med interesse for kvalitetsudvikling og service. Da der i bogen især lægges vægt på forholdet mellem det politiske/kommunale niveau og brugerne af de enkelte serviceydelser, er der tale om en nuanceret fremstilling af en af tidens store trends: kvalitetsudvikling.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ