Anmeldelse

Ind i samfundsfaget, Prøveoplæg A og B

Ind i samfundsfaget, Prøveoplæg A og B

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Prøveoplæg til grundbog A og B i "Ind i samfundsfaget" er en hjælpende hånd til samfundsfagslærere overalt i folkeskolen. Hvis man til daglig bruger dette bogsystem, som i sig selv er fremragende, så har man mulighed for at slutte alle kapitler med en slags "prøveeksamen". Der er overblik og kontrol for den enkelte lærer.

Fakta:

Titel: Ind i samfundsfaget, Prøveoplæg A og B

Forfatter: Niels Lysholm, Karsten Møller

Sider: 52 sider

Serie: Ind i samfundsfaget

Type: Hæfte

Forlag: Alinea

Da det jo nu er muligt at trække samfundsfaget til eksamen, er det er super god ide at gøre det på denne måde.

Først bliver man som læser præsenteret for alt det praktiske i prøverne/eksamen. Derefter kommer alle krav og så videre. Det i sig selv kan være en stor mundfuld, men her er det samlet dejligt overskueligt.

Der er en vejledning til alle prøverne, hvor det kort er nævnt, hvad der må forventes, at eleven kommer ind på. Alle prøvespørgsmål er bag i bogen i kopiform og på en cd-rom, hvis man hellere vil printe dem ud.

Spørgsmålene er helt opdateret, hvilket stærkt signalerer, at faget bliver taget seriøst. Samtidig spænder spørgsmålene bredt, hvilket gør det muligt at fange alle eleverne ind på et eller andet tidspunkt. Billederne er velvalgte, og statistikkerne danner grobund for en faglig og bred samtale.

Selv hvis ikke netop din skole bruger dette bogsystem, er det et godt værktøj at have stående på hylderne i lærerbiblioteket på grund af den inspiration, sættene afføder. Alt arbejdet med at finde kilder er gjort for den travle lærer, så det kan kun anbefales, at man bruger disse prøveoplæg.