Anmeldelse

Tipp

Tipp

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bladreprøven udløser et 12-tal, når jeg står med tekstbogen i hånden. Et meget flot og indbydende layout med en fin balance mellem tekst og illustrationer og en læsevenlig typografi. Fanebladsfunktionen er meget hensigtsmæssig i forhold til tekstbogens indhold og opbygning.

Fakta:

Titel: Tipp

Forfatter: Annette Carsing, Simon Mosekjær, Jonna Thøisen

Type: Bog

Forlag: Alinea

Tekstbogens to første kapitler indeholder 11 tekster med varierede teksttyper fordelt på emnerne Katastrophen og Veränderungen. Opgavekonceptet til hver tekst er meget struktureret, alle klart og tydeligt formuleret. Teksterne er ikke indbyrdes afhængige af hinanden, hvilket giver en stor fleksibilitet.

Materialet er tilrettelagt, så det kan bruges både elevstyret og lærerstyret. Kapitel tre understøtter det elevstyrede princip og kan bruges som et vejlednings- og opgavekatalog både til materialets tekster og til øvrige tekster. Overskrifterne er Lesetipps, Aufgaben, hvor den praktisk-musiske dimension er medtænkt, og Rezepte, der fokuserer på opbygning af tekster.

Vejledningen er meget velskrevet. Den indeholder en grundig indføring i materialet, informative afsnit om emnearbejde, portfolio, målsætning og evaluering og årsplaner, kopiark samt undervisningsforslag til samtlige tekster.

"Tipp" henvender sig til elever i 9. og 10. klasse og er et gennemarbejdet og ambitiøst materiale. Både tekster og opgaver giver eleverne mulighed for at "blive klædt godt på" til den nye mundtlige prøve efter 9. klasse, hvor omdrejningspunkterne er det selvvalgte emne, redegørelsen og samtalen.