Anmeldelse Tysk
0   270

Tipp

Tipp

Fakta


Titel
Tipp

Forfatter
Annette Carsing, Simon Mosekjær, Jonna Thøisen


Elevbog: 108 sider, 231,25 kroner Lærervejledning: 48 sider, 343,75 kroner

Type
Bog

Forlag
Alinea

Bladreprøven udløser et 12-tal, når jeg står med tekstbogen i hånden. Et meget flot og indbydende layout med en fin balance mellem tekst og illustrationer og en læsevenlig typografi. Fanebladsfunktionen er meget hensigtsmæssig i forhold til tekstbogens indhold og opbygning.

Artiklen fortsætter under banneret

Tekstbogens to første kapitler indeholder 11 tekster med varierede teksttyper fordelt på emnerne Katastrophen og Veränderungen. Opgavekonceptet til hver tekst er meget struktureret, alle klart og tydeligt formuleret. Teksterne er ikke indbyrdes afhængige af hinanden, hvilket giver en stor fleksibilitet.

Materialet er tilrettelagt, så det kan bruges både elevstyret og lærerstyret. Kapitel tre understøtter det elevstyrede princip og kan bruges som et vejlednings- og opgavekatalog både til materialets tekster og til øvrige tekster. Overskrifterne er Lesetipps, Aufgaben, hvor den praktisk-musiske dimension er medtænkt, og Rezepte, der fokuserer på opbygning af tekster.

Vejledningen er meget velskrevet. Den indeholder en grundig indføring i materialet, informative afsnit om emnearbejde, portfolio, målsætning og evaluering og årsplaner, kopiark samt undervisningsforslag til samtlige tekster.

"Tipp" henvender sig til elever i 9. og 10. klasse og er et gennemarbejdet og ambitiøst materiale. Både tekster og opgaver giver eleverne mulighed for at "blive klædt godt på" til den nye mundtlige prøve efter 9. klasse, hvor omdrejningspunkterne er det selvvalgte emne, redegørelsen og samtalen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
877 andre er allerede tilmeldt