Anmeldelse

Wordpal

Wordpal

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette onlinemateriale er velegnet til træning af ordforråd og grammatik i engelskundervisningen i 5. og 6. klasse. De interaktive ordforrådsopgaver er alsidigt sammensat inden for emnerne folk, hjemmet, omgivelser, dyr, mad, indkøb, skole, hobbyer, rejser, ferier og tid.

Fakta:

Titel: Wordpal

Type: Internet

Forlag: Gyldendal

Der er mange forskellige typer af opgaver, som appellerer til aldersklassen. Eleverne kan for eksempel gå på ordjagt, lave krydsord, memoryspil, sætningsbygning og quizwiz for blot at nævne et lille udvalg af de mange forskelligartede opgaver.

Brugerne har behov for både at kunne læse, stave, oversætte og lytte til engelsk. Lyttesekvenserne er mesterligt indtalt. Opgaverne giver virkelig mulighed for stor differentiering blandt eleverne. Her er der tale om et flot materiale til indøvning af ordforrådet.

Grammatisk får eleverne adgang til at afprøve områder som artikler, spørgeord, personlige pronominer, to be, to have, adjektiver, omskrivning med "to do" og nutid og datid.

Det allerbedste ved "Wordpal" er, at eleverne straks får respons på deres arbejde. Uanset hvordan elevernes niveau er, er det en tilfredsstillelse at få øjeblikkelig feedback på inkorrekte svar, så man kan nå at få rettet bestemte fejltyper. Hermed kan man måske undgå nogle af de fejl, der desværre forfølger nogle elever helt op i overbygningen.

"Wordpal" giver også adgang til, at eleverne kan afprøve materialet derhjemme. Desuden findes yderligere den facilitet, at der til samme pris hører en interaktiv whiteboardversion til brug ved træning af ordforrådet.