Anmeldelse Historie
0   281

Find - ind i historien, 4. klasse

Find - ind i historien, 4. klasse

Fakta


Titel
Find - ind i historien, 4. klasse

Forfatter
Claus Butterschøn, Olaf Ries

Pris
195 kroner

Sider
104 sider

Serie
Find - ind i historien

Type
Bog

Forlag
Alinea

Der er vel næppe noget historiebogssystem, der er blevet misbrugt mere i folkeskolen end "Ind i historien". Det er synd og skam. Systemet er helt i top, hvis det bruges af en engageret historielærer, der ikke blot sætter det tilhørende kassettebånd på og nyder livet, imens oplæseren klarer jobbet. Efter at faget er blevet gjort til udtrækningsfag, er der gudskelov mange, der ikke vil undervise i historie længere, det kræver for megen forberedelse . Ja, naturligvis gør det det.

Artiklen fortsætter under banneret

Dette er en helt ny og opdateret version, som tager afsæt i historiekanonen, hvilket er særdeles fornuftigt. Syv emner og et afsnit om stærke kvinder. Emnerne spænder meget bredt og skal ses som en appetitvækker og danne grundlag for yderligere fordybelse.

Som vi kender det fra dette system, er der efter hvert kapitel forslag til videre arbejde. Det er meget varierede forslag. Et kæmpe plus for bogen.

Sproget er let at forstå - billederne og tegningerne er fremragende, de vækker fantasien hos store som små. Netop fantasien er altafgørende at få i spil, gerne så tidligt som muligt i historiefaget.

Elevernes færdigheder i at søge kilder bliver øvet. Deres historiebevidsthed vokser enormt, hvis de bliver guidet igennem dette system, som "Find - ind i historien, 4 klasse" er en del af.

Man kan ikke hjælpe en, der ikke vil hjælpes, men det vil jeg gerne, og jeg føler mig i den grad hjulpet med denne bog og de opgaver, man frit kan downloade. 

Et sikkert og gennemarbejdet stykke værktøj til dagligt brug. Mere af det - tak.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.568 andre er allerede tilmeldt