Anmeldelse Læremidler
0   292

TeachToday.eu

TeachToday.eu

Fakta


Titel
TeachToday.eu

Type
Internet

Forlag
TeachToday

www.teachtoday.eu er en hjemmeside, hvor lærere kan hente inspiration og redskaber, så de kan vejlede eleverne i en sikker brug af net og mobil. Det lyder som noget, vi absolut har brug for, og det er da også stærke kræfter som European Schoolnet og forskellige it- og mobilvirksomheder som Microsoft og Google, der står bag.

Artiklen fortsætter under banneret

I fællesskab har de skabt en europæisk hjemmeside til at ruste lærerne, så de bliver i stand til at undervise eleverne i at udnytte it- og mobilteknologien. På hjemmesiden pointeres det, at lærerne er vigtige samarbejdspartnere, hvis eleverne skal have udbygget deres viden og færdigheder i at anvende it. Derfor er det nødvendigt, at lærerne hele tiden er opdaterede på området.

Børn og unge er storforbrugere af interaktive kommunikationsteknologier og anvender dem ofte kreativt. Hvis skolen skal medvirke til at forebygge et eventuelt misbrug af net og mobil, er det nødvendigt, at lærerne har adgang til midler, der kan støtte en sådan forebyggelse. "TeachToday" indeholder mange resurser, dels ren information om den nyeste teknologi, dels inspiration til undervisningen.

Men - og det er et stort men - jeg savner det danske sprog og især den danske vinkling af stoffet. Det bliver (for) stort et arbejde at "oversætte" alle de gode intentioner til danske forhold. Så indtil der foreligger en dansk version, vil jeg nøjes med at se sitet som interessant og inspirerende, men ikke direkte anvendeligt til forberedelse af undervisningsforløb.

Der er adskillige andre (danske) sites, hvor der umiddelbart er mere relevant stof at hente, for eksempel EMU's "Netpilot" eller Microsofts "Webetik i undervisningen" (www.microsoft.com/danmark/uddannelse/webetik). Her findes et rigtig godt materiale, "Bliv en haj på nettet", tilpasset danske forhold.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
450 andre er allerede tilmeldt