Tove Nyborg Jensen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et lys er slukket. Tove Nyborg Jensen er ikke blandt os mere. På en af de smukkeste forårsdage, man kan opleve, fik vi meddelelsen om Toves død.

For Tove blev Askov-Malt Skole stedet, hvor hun kom til at udfolde sine pædagogiske, musikalske og menneskelige evner, og hvor hendes undervisning, specielt i sang og musik, nu huskes af mange med taknemmelighed. Også naboskabet til Askov Højskole og Kirke fik stor betydning for hende. Men netop som Tove ved pensioneringen havde glædet sig til en tilværelse med tid til nye oplevelser, fik hun konstateret en sjælden form for kræft.

Hvad Tove gennemgik herefter, skulle man mene var mere, end et menneske kan holde til. At hun alligevel fik syv meningsfyldte år, kan kun forklares ved en enestående vilje og kærlighed til livet.

Tove er ikke blandt os mere. Det må vi erkende - i dyb sorg. Men hun har været her. Et frodigt og begivenhedsrigt liv er udlevet.

Æret være Toves minde.

Ellen Jensen, Inger Hansen, Ingrid Jensen og Selma Mouritsen, studiekammerater fra Skårup Seminarium