Læseklub hjælper lærere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ingegerd Jenner Løth er folkeskolelærer og stifter af læseklubben Skolix.

Hvad er Skolix?

»Det er en læseklub for børn, hvor man kan få tips og inspiration til at læse. Idéen er at få flere børn til at læse mere derhjemme. Der er også opgaver til bøgerne og sjove spil, der udvikler børns læsefærdigheder. Foreløbigt henvender den sig særligt til børn i 0.-2. klasse, men på sigt er målet at dække alle klassetrin fra 0.-9. klasse«.

Hvordan foregår det?

»Skoler kan gratis tilmelde sig, og så får eleverne løbende brochurer med inspiration til gode bøger, de kan købe gennem klubben. De kan også gå ind på vores hjemmeside www.skolix.dk

Vi har blandt andet også børnebogsforfatterkonkurrence 'Fra mig til dig', hvor børn skriver bøger til andre børn og udgiver dem hos os. Når børn ser, at bøgerne er skrevet af en anden elev på samme alder, så bliver de også mere motiveret for at læse den«.

Hvorfor laver I det?

»Inspirationen kommer fra New Zealand, hvor jeg har boet. De har et lignende koncept, der hedder Scholastic, som samarbejder med skolerne. Og det har virkelig gjort en forskel, idet de har fået mange børn til at inter­essere sig for læsning derhjemme. De sætter fokus på, at forældrene skal være med til at læse derhjemme. De opbygger en læsekultur, og det er jo, hvad det handler meget om, hvis man skal bryde den sociale arv og få bøger hjem på alle familiers reoler«, siger Ingegerd Jenner Løth.

mrm@dlf.org

Powered by Labrador CMS