Debat

1400 til demonstration i Esbjerg

"Vi er stærke sammen, når det gælder." FSL- de Frie Skolers Lærerforening, Undervisningsforbundet og Esbjerg Lærerforening trak sammen folk af huse. Medlemmerne kom fra nær og fjern, og begunstiget af forårssolen kunne den store forsamling i Byparken nyde gode talere fra de tre forbund efter et passende optog gennem Esbjerg bys gader tidligere på dagen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bjarne Corydon havde dagen forinden meldt afbud til et møde på Esbjerg Gymnasium. Vi havde tænkt det planlagte møde som en passende lejlighed til at tage pænt imod finansministeren ved at lade stilheden råde, når han trådte ud af bilen. "Tid til refleksion" er ikke at foragte og måske også nødvendig for den siddende regering.

Ca. 1400 medlemmer havde meldt deres ankomst ved gymnasiet, men denne del af arrangementet blev aflyst, og senere på dagen sendte de 1400 forsamlede i Byparken i stedet et brev til Corydon efter devisen: "Når  Corydon ikke kan komme til os, må vi jo gå til ham". Selv ikke en hurtig sms fra morgenstunden fra Karsten Munk Nielsen ELF kunne få Corydon til at komme.

De tre forbund havde hver deres hovedtaler, og igen viste Formanden for Esbjerg Lærerforeningen, Kenneth Nielsen, at han havde ordet i sin magt. På sikker vis fik han fortalt forsamlingen, hvordan lockouten har skabt et helt utroligt sammenhold - også på tværs af organisationerne, men også hvilke store udfordringer vi stadig står overfor med regeringen og KL som modstandere på den anden side. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Lige som solen viste sig fra sin bedste side denne dag og kastede glans over forsamlingen, så gjorde Kenneth Nielsen det også. Der blev ikke sparet på krudtet, og de mange velvalgte udsagt, udløste prompte applaus fra de mange fremmødte som kontant kvittering.

Arrangementet blev krydret med flotte musikalske indslag, og Uffe Rostrup fra FSL og Hanna Pontoppidan fra Undervisningsforbundet viste også på aller fornemste vis, at de på kort tid magtede at kaste lys over den fastlåste situation, og for alle tres vedkommende gjaldt det, at de kunne slutte af med at samle folk, indgyde fornyet kampgejst og udtrykke ønske og håb om en snarlig løsning.

Karsten Munk Nielsen