Debat

Sang spreder glæde

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med udgangspunkt i Lotte Langes »DLF mener« om »Sangens år« i Folkeskolen nummer 14 vil jeg gerne tilføje: »Sangens år« udgiver en sangbog i samarbejde med Bikubenfonden. Det blev offentliggjort 22. maj. Jeg blev bekendt med den gode nyhed om økonomisk støtte før offentligheden - men dog efter at jeg selv havde talt med pressen om samme idé. Kort herefter blev jeg bekendt med, at det var lykkedes »Sangens år« selv at finde penge til et sådant projekt. Det glædede mig meget, da min tanke netop var, at vi fra politisk side kunne finde penge til at sætte projektet i gang. Men at det så ellers skulle køre for private midler og naturligvis i et politisk ganske uafhængigt forløb. Det er nemlig et rigtig godt projekt, Bikubenfonden har valgt at støtte. Og det skal den have stor ros for.

Fonden og Sangens år udgiver nu sangbogen til de danske skoleelever, og de midler fra Kulturministeriet, der ellers skulle være gået til opstart af projektet, kan nu i stedet bruges til at gøre sangbogen levende også i de kommende år.

Det samtidig med at vi fortsætter en generel styrkelse af den danske folkeskole. I årene 2001 til 2006 (som er seneste officielle regnskabstal) er de rigtige tal for udgifterne til skoleområdet en stigning på 2,7 milliarder kroner. Og i de kommende år skal regeringens kvalitetsreform desuden komme danske skoleelever til gode.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Her afsættes fra 2009 og frem til 2018 yderligere 25 milliarder blandt andet til nybyggeri og modernisering af skoler. Hertil kommer en kvalitetspulje på ti milliarder, som skal hjælpe med driftsudgifterne.