Debat

Fagforeningens rolle efter OK13

Fagforeningens rolle efter OK13

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har været meget tilfreds med DLF i hele denne sag.

Jeg er en af de 20% borgerligt orienterede lærere, som ikke pr. automatik og baggrund er fagforeningsforkæmper med største selvfølge.

Men konflikten har lært mig et og andet om væsentligheden i solidaritet og vigtigheden af at være organiseret. Man kunne nemt, som lærer, blive lullet i en søvnig tilstand, hvor man mister fornemmelsen for hvad fagforeningens betydning er for den enkelte. Jeg mener, hvornår har lærere sidst været i en stor konflikt? Det er da nærmest aldrig sket før.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Og heldigvis har DLF kæmpet forbilledligt og det har gjort mig stolt af at være medlem. Bondo, som jeg ikke så det helt store lys i, har også gjort det eksemplarisk.

Men jeg kan ikke lade være med at tænke på tiden efter konflikten. Hvad bliver fagforeningens rolle. Takket være en regering som har svigtet ekstremt, så bliver fagforeningens betydning jo med ét slag gjort til en organisation, som ikke på samme måde længere vil spille en stor rolle, som den har gjort indtil nu. 

Hvis ikke der skal forhandles akkorder og aftaler, hvad bliver DLFs rolle så? Den er selvfølgelig stadig yderst brugbar hvis man kommer i problemer - eks. med ledelsen, med elever(man har hørt om lærere, der får urimelige sager på nakken) og måske med psykologhjælp og den meget anden bistand som DLF har fået et godt ry for.

Men bliver der ikke samlet set tale om at DLF fremover kommer til at være en noget amputeret fagforening? Der bliver vel en del færre arbejdsopgaver?

I den forbindelse tænker jeg også lidt på at nu hvor vi får en ekstra regning månedligt, kunne jeg godt tænke mig at høre om man har skåret ind til benet i forhold til de administrative udgifter. Vi kommer til at spare 100kr i kontigent, og det er selvfølgelig prisværdigt, men kunne der muligvis hentes mere på denne konto, så ekstraomkostningerne for lærerne kunne formindskes en smule mere?

P.t. er der lagt op til ca. 300kr mere i månedlig udgift. Hvis DLFs arbejdslopgaver bliver en del mindre, kunne der måske hentes mere her. Alternativet kan nemt være lærere, der melder sig ud af DLF fordi udgifterne samlet set er for høje.