Debat

Så scorede formanden for KL et eklatant selvmål igen-igen

I sit store nummer for at afsløre Bondo, kommer formanden ufrivilligt til at afsløre hvad essensen i konflikten i realiteten er. KL vil have lærere til at undervise mere, fordi kommunerne selv har fyret for mange.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden skriver:"Med disse ord afslørede lærernes formand Anders Bondo Christensen selv til en lockout fest for 2.000 lærere, hvad konflikten mellem KL og Danmarks Lærerforening egentligt handler om: nemlig at Danmarks Lærerforening ikke vil opgive sin helt særlige aftaleret til at bestemme over skolen. "

Her viser KL tydeligt, at de for alt i verden vil have fokus over på DLF. Hvorfor? Fordi man ikke selv vil afsløres. Utroligt nok skriver formanden selv, ganske tydeligt endda, hvad der er essensen i konflikten.

"KL mener, der skal være flere timer i basale fag, efter at der i mange år er skåret ned på timetallet"

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det kan ikke siges hverken kortere og tydeligere. Formanden henviser til at der er skåret i timetallet i de basale fag.

Hvem har skåret i timetallet? Det har kommunerne jo selv gjort.

Hvorfor? For at spare penge ved at fyre lærere. 

Problemet er? Nu vil kommuneren have timetallet op, uden at det skal koste noget.

Hvordan? Ved at fix-faxe det sådan at de lærere, der er tilbage, skal undervise mere.

Summasummarum: Kommunerne har i deres hjernedøde spare-iver nedsat timetallet til det lavest mulige, for at kunne spare lærerstillinger. Nu fanger bordet, fordi kommunerne skal tilbyde flere undervisningstimer. Dette skal koste gratis ved at man får lærerne til at undervise mere for den samme løn.

MEN: Skal vi virkeligt tro på at kommunerne vil sætte timetallet op AF SIG SELV? Timetallet stiger kun, hvis skolereformen gennemføres. Den opererer med at lærerne underviser mere. Altså er kommunerne igang med at sikre deres egen r*v ved at kunne klare reformen uden det koster penge, selvom lærerne skal undervise mere.

Hvad nu hvis reformen IKKE bliver gennemført? Vil kommunerne så alligevel højne timetallet? Tja, hvad gjorde de sidst de fik en bunke lærere tilover ved fusionerne? Satte timetallet op? Næ, de fyrede hele bundtet. Hvorfor skulle de handle anderledes, hvis de fik chancen igen. De har jo ikke fået flere penge siden sidst.

Tak til Erik Nielsen, formand for KL. Kommunerne valgte at nedsætte  timetallet. Nu skal timetallet op, ved at tvinge lærerne til at undervise mere. Det er hvad konflikten handler om. "Opgive sin aftaleret til at bestemme over skolen". Vrøvl. I skal spare penge fordi I bliver tvunget til at tilbyde flere timer, men det skal koste gratis. Lærerne er systemastisk blevet nedgjort og sjoflet af deres egen arbejdsgiver for at kommunerne så kan spare penge. Hvor loyalt, hr Nielsen!

http://www.kl.dk/Folkeskolen/Blitzlyset-afslorer-Bondo-id126940/