Debat

Konfliktens skjulte tabere

Omhandlende VUC-centrene, der også er lockoutede. Antorini garanterer alle konfliktens gidsler en eksamen - måske i form af overførte årskarakterer, men hun glemmer, at landets VUC'er ikke har årskarakterer. Er det en forglemmelse, eller er det for at lockoute så mange mulige lærere, så strejkekasserne hurtigere tømmes?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I nu på snart fjerde uge er jeg som lockoutet VUC-lærer vidne til et politisk rænkespil, hvis formål er at bringe 90.000 lærere ned på grædende knæ og bede om forløsning og befrielse hos landsfrelser Bjarne Corydon.

For at tømme lærernes strejkekasser så hurtigt som muligt har KL, Moderniseringsstyrelsen og Corydon lockoutet nærmest gud og hver mand. Undervisningsminister Antorini har kvidret igen og igen, at en manglende afgangsprøve grundet lockout ikke udgør et problem, da årskarakterer sagtens kan erstatte 9. klassernes afgangsprøver. Fornemt! Men i magthavernes iver efter at årelade strejkekasserne har man dog glemt, ignoreret eller blot kynisk tilsidesat, at tusindvis af AVU-kursister på landets VUC-centre ikke får årskarakterer, men kun kan komme videre med beståede eksamener; eksamener, der er uhyggelig tæt på ikke at kunne realiseres her i skrivende stund.

Landets VUC-lærere yder en stor samfundsopgave med at kickstarte sårbare unge, som er strandet i det offentlige system grundet sygdom, diagnoser, fængselsdomme, vold i hjemmet, omskoling og ganske meget andet. Fælles for alle disse unge er dog, at de nu er klar på at komme videre… Det kan bare ikke lade sig gøre, for de er uden skyld blevet taget som gidsler i en reform og et overenskomstdiktat. Det er ganske enkelt usmageligt og bør stoppes med det samme.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Om ganske få uger begynder eksamenerne på VUC, og hvis der indgås en aftale nu, kan mange af landets VUC-kursister stadig komme videre, og det fortjener de så sandelig.

Tilbage står spørgsmålet, om vi virkelig har en undervisningsminister, der ikke aner, at der findes undervisningsinstitutioner, som ikke bruger årskarakterer? Hvis hun er lige så inkompetent som hun synes uoplyst, så frygter jeg virkelig for fremtidens undervisningsplatform.

Orla Dall

VUC-Aarhus