Anmeldelse

www.GnaskeHelten.dk

www.GnaskeHelten.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"GnaskeHelten" er et ganske vellykket forsøg på at skabe en interaktiv hjemmeside, som kan motivere familien, og især børnene, til at spise sundere. Et sådant tiltag hilser vi altid velkommen, men spår dette til trods ikke hjemmesiden den helt store fremtid.

Fakta:

Titel: www.GnaskeHelten.dk

Type: Internet

Forlag: GnaskeHelten.dk ApS

Årsagen er primært, at der ligger en ret stor barriere i at skulle betale 90 kroner for i en måned at kunne fornøje sig med lidt børnespil, småfilm og opskrifter. Godt nok er der også en ganske sjov kostkalkulator indbygget, der på en underholdende måde fortæller børnene, om den mad, de har spist i løbet af dagen, er sund eller ej, men i praksis bliver det ret hurtigt kedeligt at se GnaskeHelten trave frem og tilbage på skærmen i takt med samtlige dagens madvarer. Og opgaven fængede ikke de børn, som vi afprøvede systemet på i hjemmet.

Som undervisningsmiddel kunne kostberegningsmodulet til gengæld være ganske interessant at afprøve i de små klasser, hvor det vil kunne danne grundlag for en diskussion om sunde kostvaners betydning for overskuddet i løbet af skoledagen.

For familien ligger hjemmesidens kvaliteter primært i dens mange sjove videoklip, der giver masser af inspiration til sunde levevaner. Du finder forslag til sjove mellemmåltider, hyggelige spil og en masse andet, der tilmed serveres i en ganske professionel indpakning. Om alle disse gode ting ligefrem er penge værd - og om de i realiteten vil blive benyttet mere end nogle få dage, mens nyhedens interesse er på sit højeste - står dog til diskussion.