"Politikerne i KL og DLF må gerne være skarpe over for hinanden, men jeg tror ikke, KL ved, hvor hårdt de har ramt medarbejderne ude i kommunerne", siger initiativtageren til underskriftindsamlingen, Simon Pihl Sørensen

Over 200 S og SF-byrødder protesterer nu mod KL

210 byrådsmedlemmer fra S og SF har nu skrevet under på, at de kræver KL tilbage til forhandlingsbordet af hensyn til det fremtidige lokale samarbejde om folkeskolen. KL mener, at man stadig har klar opbakning til lockouten fra byråd og borgmestre

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Underskriftindsamlingen startede den 2. april og inden for det første døgn havde 85 utilfredse byrådsmedlemmer fra S og SF skrevet under på, at KL bør komme tilbage til forhandlingsbordet. Dags dato har 210 skrevet under ud af de i alt cirka 1100 S og SF'ere, der sidder i landets kommunalbestyrelser.

"Det er et nødråb, og det er efter min mening et overvældende tal. Hvis det ikke ender med et kompromis, så ender KL med et meget stort problem - en situation hvor mange medlemmer af kommunalbestyrelser og byråd ikke føler sig repræsenteret af KL", siger initiativtageren til indsamlingen, viceborgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Simon Pihl Sørensen fra Socialdemokraktiet.

Hos KL hæfter man sig dog ved, at det er et mindretal, der har markeret deres utilfredshed.

"Vi oplever en meget klar opbakning fra langt de fleste kommunalbestyrelsesmedlemmer og borgmestre. Og KL's linje i forhandlingerne, inklusive beslutningen om at varsle lockout, er vedtaget i enighed af KL's bestyrelse på tværs af partiskel. Men det er fair nok, at der er nogle af de kommunale politikere, som er uenige. Vi har hele tiden vidst, at en konflikt som denne ville fremkalde stærke følelser og forskellige reaktioner", siger KL's formand, Erik Nielsen, til folkeskolen.dk.

Uværdig retorik

Ifølge Simon Pihl Sørensen har han kunne mærke markant stigende interesse for at komme på listen, efter KL's næstformand Erik Fabrin i weekenden meldte ud i Berlingske Tidende, at lærerne nok skulle give efter, ligesom andre faggrupper i tidligere konflikter har givet sig, når strejkekasserne var tomme.

"Da endte det ganske enkelt med, at kasserne var tomme, og så måtte de komme tilbage på deres grædende knæ og bede om at få afsluttet konflikten. Og det blev selvfølgelig afsluttet på en ordentlig måde, for vi skal alle sammen arbejde sammen bagefter", sagde KL-næstformanden til avisen.

Især ordvalget "på deres grædende knæ" er faldet Simon Pihl Sørensen for brystet.

"Hvad er det dog for en retorik? Lærerne har aktioneret med fantasi og værdighed. De kan se sig selv i spejlet. KL's retorik er decideret småond. Det er grotesk", siger han.

Simon Pihl Sørensen frygter, at det lokale samarbejde om folkeskolen i landets kommuner kan lide stor skade, hvis KL fastholder at stå stejlt på sine krav og ikke formår at forhandle en løsning på plads med DLF.

"Det, jeg hører, er, at folk især er rystede over KL's retorik, som er totalt afsporet og uværdig i forhold til, at man kommunikerer til en medarbejdergruppe. Politikerne i KL og DLF må gerne være skarpe over for hinanden, men jeg tror ikke, KL ved, hvor hårdt de har ramt medarbejderne ude i kommunerne. Jo tættere man er på lærerne, jo sværere bliver det at stå på mål for", siger han.

Powered by Labrador CMS