Knud Hermansen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 8. maj døde Knud Hermansen, 87 år. Knud var kendt som læsningens mester og far til »Søren og Mette«. Som bare 16-årig begyndte Knud at læse til lærer. I 1942 fik han sin første 1. klasse og sine første erfaringer med begynderundervisning. Fra 1948 arbejdede han på forsøgsskolen på Emdrupborg. Her mødte han Ejvind Jensen, med hvem han indledte et livslangt samarbejde. I 1954 debuterede de to med »Søren og Mette«, som i løbet af få år fik en udbredelse, som ikke er set siden for noget lærebogssystem. I 1962 blev Knud seminarielektor på Emdrupborg Seminarium. Her underviste han i anvendt pædagogik og psykologisk pædagogik med hovedvægt på begynder- og specialundervisning.

Fra 1970 valgte han helt at koncentrere sig om sit forfatterskab. Det er blevet til 150 bogtitler og har gjort Knud Hermansen til en af de mest læste forfattere i Danmark. Hos Alinea vil vi savne Knud. Han var aktiv og skabende til det sidste, og der flød stadig succeser fra hans pen.

Æret være Knud Hermansens minde.

På vegne af Alinea

Steen Thomasen