KL's chefforhandler Michael Ziegler kritiserer LC for ikke at hjælpe flere sårbare elever i nødberedskab, mens LC frasiger sig ansvaret for KL's konflikt.

Ziegler: Ked af lockoutens konsekvenser for sårbare børn

Lærerlockouten går ud over trivslen for blandt andre elever med autisme. Det er KL, der har lockoutet elevernes lærere, men herfra rettes skytset mod lærernes organisation for ikke at ville være med til et smidigt nødberedskab. "Det her ansvar ligger entydigt ét sted, og det er hos KL", lyder kommentaren fra LC.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lockouten er altomfattende. Kun  specialskoler går fri, selvom også elever i specialklasser og inkluderede elever mistrives med en ændret skoledag. Som plaster på såret har KL og Lærernes Centralorganisation oprettet et nødberedskab for særligt udsatte børn. Men på landsplan er det kun 24 elever, der indtil videre er omfattet af den ordning.

Ekspert: De autistiske elever risikerer at skulle starte forfra

"Jeg er rigtig ked af den her situation, som vi er havnet i. Vi er klar over, at en lockout har konsekvenser for dem, der bliver ramt, og vi har forsøgt at konstruere lockouten sådan, at vi ikke rammer nogle, der ikke bør rammes. Derfor er specialskolerne heller ikke en del af konflikten. Vi har oprettet et nødberedskab, der skal gøre det muligt for andre elever at blive fritaget fra konflikten, men LC har ikke gjort det nemt for os at håndtere dem, der kommer i klemme. De har forsøgt at undgå nødberedskab, og nu er det blevet sådan, at den enkelte kommune og LC skal vurdere om børnene kan komme i nødberedskab. De her sårbare børn skulle gerne være samlet op af nødberedskabet", siger Michael Ziegler.

Elev med autisme: Jeg er fanget i en lockout-krig

LC: Det er KL's konflikt Zieglers kritik af nødberedskabet vækker forargelse i LC, der afviser at have ansvaret for de mange børns mistrivsel.

"Jeg synes det er hamrende ærgerligt, at så mange elever er ramt. Det her er KL og kommunernes konflikt, og det er suverænt dem, der har bestemt, hvem der skal undtages. Ziegler har selv sagt, at denne her konflikt skal have så meget volumen som muligt for at presse lærerne. Så skal han ikke komme bagefter og sige, at de skal tilgodese dem, der får det svært. Han kunne have gjort sin forberedelse ordentligt og undtaget lærerne til at starte med. Det her ansvar ligger entydigt ét sted, og det er hos KL", siger Gordon Ørskov Madsen fra LC's forretningsudvalg. 

LC siger ja til at se på et nødberedskab til elever fra specialklasser

Han fastholder samtidig, at det eksisterende nødberedskab fungerer, som det skal.

"Rigtig mange børn lider under det her, og det er meget ulykkeligt. Vi har sagt, at hvis der konkret er elever, der er dybt afhængige af, at de har deres lærere eller er i en vanskelig situation, så undtager vi deres lærere. Det har vi en fin balance i og et samarbejde med KL om, og sådan skal det være", siger Gordon Ørskov Madsen. 

Powered by Labrador CMS