Bidrag til en perkerkanon

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forfatter og politiker Manu Sareen debuterede med børnebogen »Iqbal Farooq og den sorte pjerrot« for to år siden. Nu tager han initiativ til et forfatterakademi for minoritetsunge for at hjælpe unge forfatterspirer med minoritetsbaggrund lidt på vej.

Hvad kommer der til at foregå på forfatterakademiet?

»Det starter den 23. juni på Vallekilde Højskole, hvor der er børnelitteraturkursus. Her får deltagerne lov til at opleve en dag og møde hinanden.

Til efterårsferien går det rigtigt løs samme sted, hvor de bliver undervist af forfattere i at skrive og taler med nogle af de bedste forfattere og illustratorer i Danmark. Derefter fortsætter de med at mødes en gang om måneden det næste halve år, hvor de skriver og laver andre ting som for eksempel at besøge forlag«.

Vil du selv undervise?

»Det ved jeg faktisk ikke. Jeg havde tænkt, at jeg bare skulle være en slags hyggeonkel«.

Hvorfor laver I det?

»Jeg laver det af to årsager. Brian Mikkelsen lavede en litteraturkanon, hvor der ikke var nogle minoriteter på, så lavede jeg en perkerkanon for at vise, at etniske minoriteter er andet end tvangsægteskaber.

Men der var bare ikke nogen etniske forfattere i Danmark, og det var så derfor, at jeg begyndte at skrive selv.

Vi laver forfatterakademiet for at understøtte udviklingen, for hvis kulturlivet skal afspejle livet i Danmark, så har vi et problem. Og det vil vi gerne ændre på.

Den anden årsag er, at jeg var dommer på Læselystkonkurrencen, hvor en pakistansk pige vandt. Det var fantastisk at se, hvad det gjorde ved hendes og ved hendes skoles selvforståelse. At være noget betyder jo rigtig meget«.

Hvordan kan man deltage?

»Man skal være mellem 14-20 år. Og så skal man brænde for at skrive. Man kan ringe på telefon 2264 1605 inden den 20. juni 2008, og så vælger vi 10-15 ud, der gratis kan deltage«.

mrm@dlf.org

Powered by Labrador CMS