Ulla Dræby

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ingen, hverken lærere eller elever, kunne finde nogen glæde over den første rigtige forårsmorgen. Den 11. marts fik vi den chokerende meddelelse, at Ulla efter et fald i hjemmet var afgået ved døden, 56 år.

Mere end 30 års loyalt og frugtbart samarbejde og venskab var bragt til afslutning. Så brat, ufatteligt og så urimeligt. Hun stod midt i sit virke: 9. klasse, som blev lagt sammen sidste sommer, var Ullas hjertebarn. Hun ville have, at arbejdet skulle lykkes, og derfor lykkedes det også. Hun glædede sig til at fortsætte med en del af eleverne og med kollegerne i 10. klasse, og derefter havde hun mod på at tage en tørn forfra i 1. klasse.

Ulla begyndte på Vestervangskolen i 1966, så i mange familier har flere generationer nydt godt af Ullas solide faglige kunnen og hendes engagement i hver enkelt elev. Elever med forskellige problemer i bagagen fik hos Ulla mod på en ny start. I talrige familier i Glostrup er Ullas opskrifter fra skolekøkkenet indgået i den daglige husholdning, og de elever, der mødte Ulla som idrætslærer, havde ingen undskyldninger for ikke at komme i god form. Over for elever og kolleger var hun den, der kunne inspirere, den, der kunne lytte, den, der kunne revse, og den, der kunne trøste. Egenskaber, som helt naturligt gjorde hende til skolens repræsentant i kommunens fællespædagogiske råd.

Men Ulla forstod også at forvalte et liv uden for skolen. Hun var i høj grad et friluftsmenneske. Hun holdt af de årlige skiferier sydpå, af livet på landet i Hvalsø og i sommerhuset i Rørvig. Sammen med sin ægtefælle og kollega var hun en passioneret deltager i turneringsbridge, og fra kollegiale sammenkomster vil vi huske hendes indsats i køkken og på scene.

Vores tanker er med Hans Henrik, med deres to sønner og deres familie.

Og vi står tilbage. Fattigere, men med en række lyse minder.

Nuværende og tidligere kolleger

Vestervangskolen, Glostrup