Lovændring svækker integration

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra 1. august skal kommunerne tilbyde 15 timers gratis sprogstimulering om ugen til tosprogede børn over fire år, der ikke går i daginstitution. Et tilbud, der skulle forstærke integrationen.

'Man har sikkert lavet det i den bedste hensigt, men i visse kommuner vil det få den stik modsatte virkning', siger Høje-Taastrups borgmester Anders Bak, Socialdemokratiet. Kommunens aktive indsats på området betyder, at 85 procent af de tosprogede børn i dag går i daginstitution, hvor der arbejdes målrettet med sproglig og social integration. Anders Bak frygter, at de nye gratis tilbud vil betyde, at forældre vil fravælge institutionerne. Ifølge borgmesteren er det nye tilbud ikke nær så godt som det eksisterende arbejde på området, siger han til Berlingske Tidende, 19. marts. Den samme vurdering har man i nabokommunen, Ishøj.