Anmeldelse Biologi
0   252

Feltbiologi

Feltbiologi

Fakta


Titel
Feltbiologi

Forfatter
Esbern Warncke

Pris
199 kroner

Sider
304 sider

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

Biologi er et praktisk orienteret fag. Det handler om at foretage undersøgelser og på baggrund af det fundne at drage konklusioner. Skal man have de bedste resultater, er det vigtigt, at man ved, hvordan sådanne undersøgelser skal både tilrettelægges og gennemføres.

Artiklen fortsætter under banneret

Denne bog handler om et hjørne af biologien - nemlig det feltbiologiske. Man skal finde skovlen og gummistøvlerne frem og så ud i den frie natur. Den første del af bogen handler mest om, hvordan feltbiologiske undersøgelser kan og bør tilrettelægges, herunder også valg af udstyr.

Resten af bogen handler om forskellige biotopundersøgelser, så man lærer de mange muligheder at kende og selv bliver i stand til at gennemføre dem. Bogen rundes blandt andet af med et afsnit om naturforvaltningen i Danmark, hvor der stilles skarpt på de mange tiltag, der er i forhold til en bevarelse af den danske natur.

Bogen henvender sig primært til de biologistuderende på seminarierne, og hertil er den glimrende. De valgte eksempler og forklaringer er gode, og man kommer rundt om et stort emne, uden at det på noget tidspunkt bliver overfladisk og ligegyldigt.

Dog er det vigtigt at holde sig for øje, at forholdene rundt om i folkeskolerne desværre langtfra er så optimale som på seminarierne. Undersøgelserne i klasserne vil nok tage udgangspunkt i, hvad der er muligt, snarere end hvad der kunne være det bedste i den givne situation. Det  kræver formentlig ihærdige undervisere for at fastholde elevernes lyst til faget.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt