Mange protester

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ovenud tilfreds! Sådan lød meldingen fra Lærerstuderendes Landskreds efter de uddannelsessøgendes demonstrationer i sidste uge.

På Rådhuspladsen i Århus mødte 800-900 op og på Christiansborg Slotsplads mere end 5.000 for at høre på hård kritik af uddannelsessystemet.

'Vi havde ventet, at der var god plads ved vores møde i K.B. Hallen efter demonstrationerne. Hallen kan tage 3.500 mennesker, men politiet vurderer, at der var mellem 5.000 og 7.000 deltagere', siger Søren Ørgård, der er forretningsudvalgsmedlem i Lærerstuderendes Landsråd.

Demonstrationerne havde parolerne 'Ingen forringelse af SU', 'Ingen begrænsninger i kvote 2-optaget', 'Styrk de studerendes demokratiske indflydelse', 'Nej til finanslovens besparelser på uddannelsesområdet' og 'Elever og studerende under arbejdsmiljøloven'.