Debat

Omgåelse af konflikten - reaktion?

Jeg har kendskab til en skole, der tager på lejrskole med ledere/personale ikke i konflikt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er mindst en ting i den her konflikt, jeg ikke helt begriber, og det er, når man ser igennem fingre med, at lockoutens konsekvenser bliver forsøgt omgået. 

Jeg har kendskab til en skole, hvor 7-årgang skal på lejrskole i næste uge. For at redde denne tur tilknyttes personale der ikke er ramt af konflikten, og derved tages der jo konfliktramt arbejde.

Det er synd for elever at deres lejrskole mistes, men det er jo netop konsekvensen ved en lockout. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det er ikke første gang, man har hørt om dette, men hvorfor er vi så flinke ,at vi ikke gør noget mere aktivt for at forhindre disse ulovligheder?

Man vil  aldrig se en faglært/ufaglært arbejder have så blød en tilgang til brud på lockout og strejkereglerne, men vi siger jo højst "fy" og så sker der ikke mere.

Hvorfor forsøger man ikke mere aktivt at stoppe den slags? Er det fordi man frygter at miste sympati? Jeg synes det er misforstået hensyn og meget uheldigt for min opfattelse af en faglig kamp og fagbevægelsens rolle.