Debat

Den famøse reduceret tid for ældre. Vigtig?

Er det meget afgørende for tid og evighed at kæmpe for den nedsatte tid for ældre?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Misforstå mig ikke - jeg bakker 100 % op om konflikten. Jeg kan ikke acceptere at man bliver tromlet ned af en regering, der burde varetage fagbevægelsens interesser over arbejdsgiver. Og da slet ikke agere som den har valgt at gøre.

Men jeg kan godt blive lidt i tvivl om min holdning til den store pulje reduceret tid til ældre. Kunne man med fordel veksle denne til en større løncheck undervejs i arbejdslivet?

Jeg synes personligt at det vil give mening at yngre lærere der skal danne et fundament i livet får en del af den "kage". Når man når en høj alder, kan man måske i stedet gå lidt ned i tid.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg kan nemlig også se det som et problem at ældre lærere bliver uforholdsmæssigt dyre og det derfor kan blive fristende at skille sig af med disse i sparetider.

Er det helt ude i hampen at se velvilligt på en justering, der på ingen måde koster os som lærere penge, men fordeler kagen en smule anderledes til gavn for yngre lærere?

Jeg bliver selv en ældre lærer en dag og vi skal nok undervise til vi er oppe i 70erne. I så fald bliver ordningen utrolig dyr og jeg tror jeg på det tidspunkt i livet er så sat at jeg kunne gå lidt ned i tid og selv finansiere den sene arbejdstilværelse med de penge, jeg kunne ligge til side i en tidligere periode.

Jeg vil dog selvfølgelig være stærk modstander af et hovsa-indgreb der gør at lærere der står på springet til at nyde gavn af den reducerede tid skulle miste denne rettighed. Men på længere sigt ser jeg det som en mulighed.

Powered by Labrador CMS