Anmeldelse Kristendomskundskab
0   585

Opslagsbog til religion

Opslagsbogen kan tjene de glimrende formål både at minde om og lade læseren for første gang møde basal viden om religion.

Religion

Fakta


Titel
Religion

Forfatter
Helle Hinge

ISBN
9788702085853

Pris
199

Sider
218

Forlag
Gyldendal

Denne opslagsbog er vitterlig ikke nogen stor bog, men den indeholder forklaringer på en række centrale ord, begreber og religiøse fænomener. I opslagene gives korte, men præcise forklaringer, flere med gode supplerende illustrationer. Sprog og niveau rammer målgruppen 7.-10. klasse meget fint.

Artiklen fortsætter under banneret

De forklarede ord og begreber handler om de fem verdensreligioner, deres oprindelse, udbredelse og hovedretninger, og om de vigtigste personer i de enkelte religioner. Men også fænomener som ritualer ved fødsel, bryllup og død forklares.

Opslagsbogen kan tjene de glimrende formål både at minde om og lade læseren for første gang møde basal viden om religion. Bogens forklaringer skal naturligvis efterfølgende nuanceres med henblik på øget forståelse og i særlig grad med henblik på forståelse for religions betydning for de religiøse. I den forbindelse savner jeg korte forklaringer på begreberne religiøsitet, tydning, spiritualitet og mening, men de kan jo komme med i næste udgave, hvor også den nu afgåede paves navn kan udskiftes med den nyvalgtes.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.004 andre er allerede tilmeldt