DLF til lærerne: Skriv til forældrene

Efter forhandlingssammenbruddet i sidste weekend har DLF skrevet til medlemmerne og opfordret dem til at skrive breve til ”deres” forældre om baggrunden for, at lærerne ikke kan undervise deres elever efter påske. Formanden for Skole og Forældre opfordrer til, at diskussionen holdes på voksen-niveau.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Når lærerne giver brevene til de voksne er det i og for sig ok. Men jeg synes, at både lærerne og KL skal passe meget på med, hvilke signaler de sender under den her konflikt. Lige nu er det meget svært for  forældre at holde konflikten på voksen-niveau. Den fylder allerede rigtig meget i TV, i radioen og på facebook. Og nu skal vi også til at forklare børnene, hvorfor deres lærer står på parkeringspladsen og deler breve ud eller kommer hjem til os og putter et brev i vores postkasse", siger forældreformand Mette With Haagensen til Berlingske.

De lockoutede lærere må ikke bruge forældreintra til at kommunikere med forældrene til deres elever. Men DLF opfordrer til, at læreren lægger et brev i forældrenes postkasse, sender en email og/eller lægger brevet på deres egen facebookprofil. Og derudover beder  Lærerforeningen om, at man sender brevet til breve@gørdetnurigtigt.dk. Her lægger Lærerforeningen brevene ud på DLF's kampagneside gørdetnurigtigt.dk, så andre lærere og forældre kan læse dem (se link til højre).

Forhandlingsmodparten, formand for KL's løn- og personaleudvalg Michael Ziegler er kritisk: "Man er lidt ude at tage forældrene, børnene og familierne som gidsler", siger han til avisen. DLF-formand Anders Bondos svar er: "Det her er allerede blevet mere end KL's og vores konflikt. For det handler om undervisningen af folks børn", siger han og understreger, at børnene skal holdes uden for konflikten.

Lærere: Kommuner miskrediterer lærerne på Forældreintra

Læs mere

Forældrebreve på gørdetnurigtigt.dk

berlingske.dk

DLF's mail til medlemmerne (dr.dk)