Margrethe Vestager går online

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Undervisningsministeriets hjemmeside kan man læse, at en god demokratisk tradition nu føres videre i det virtuelle rum. Borgerne har tidligere på torsdage haft mulighed for at møde deres minister til en uformel snak inden for ministerens område. Nu vil Margrethe Vestager give folk fra både nær og fjern bedre mulighed for at møde ministeren og drøfte uddannelsesspørgsmål direkte med hende på Internettet. Modtagelsen er åben på torsdage mellem klokken 14 og 15. Samtalerne er private og vil foregå ved, at borger og minister skriver online frem og tilbage til hinanden. Hver samtale ventes at vare cirka fem minutter, og Margrethe Vestager håber at kunne nå at tale med 12-15 gæster i løbet af hver torsdagsmodtagelse. Næste modtagelse på Nettet finder sted torsdag den 22. april 1999, klokken 14 til 15, på Undervisningsministeriets hjemmeside www.uvm.dk.

Her på redaktionen synes vi, at det lyder som en rigtig god idé, og man kan kun opfordre alle - både lærere og elever - til at bruge deres demokratiske ret. Det kniber desværre til stadighed med borgernes lyst til at deltage i den demokratiske proces, selv i en tid hvor teknologien har flyttet debatten hjem i stuerne. Og det er oven i købet i en stund, hvor man rask væk fyrer hele EU-kommissioner på grund af manglende demokrati og åbenhed! Senest har Forskningsministeriet lanceret konferencen 'Det digitale Danmark', hvor borgerne kan deltage i debatten om fremtidens IT-politik (informationsteknologi). Desværre har kun en snes borgere valgt at deltage i denne konference. En håndfuld borgere, hvoraf vi kender de fleste som ivrige debattører i andre medier. Senest har Søren Mørch indsendt et indlæg, hvor folkeskolen udpeges som det danske problem. Alt for mange børn kan ifølge Søren Mørch ikke læse, og hvad nytter al den IT og Internet så? Et synspunkt, som måske kræver et genmæle på adressen http://www.fsk.dk//conf/cgi-bin/index.cgi, hvor konferencen 'Det digitale Danmark' kører frem til sommeren. Initiativer som ovenstående fortjener ærlig talt en smule engagement, også selv om der ligger en latent fare i at lægge vigtige politiske processer ud på et Net, som ikke alle har lige adgang til.

Powered by Labrador CMS