DLF
0   867

Forudlønnede kan søge konfliktlån fra mandag

De forudlønnede lærere, som ønsker et konfliktlån, kan søge det fra på mandag den 25. marts. Bagudlønnede lærere skal afvente nærmere besked, oplyser sekretariatet.

Alt tyder nu på en lockout af de overenskomstansatte lærere fra 1. april. Det betyder, at kommunerne vælge at tilbageholde de forudlønnede læreres løn i næste uge, når lærerne skulle have haft deres april-løn. Ind til videre har Rudersdal allerede holdt lønsedlen tilbage, og derudover har ni kommuner meddelt, at de vil tilbageholde de forudlønnedes løn: Odense, Rødovre, Slagelse, Vordingborg, Horsens, Silkeborg, Haderslev, Lejre og Kalundborg.

Hvorfor lån frem for konfliktstøtte?

Artiklen fortsætter under banneret

Du skal derfor som forudlønnet lærer tage stilling til, om du ønsker at optage et konfliktlån. Lånet er på 825 kroner om dagen, og er fastsat til med en rente på 4,55 % p.a. svarende til 4,77 % ÅOP. For læreren svarer det til, hvis man havde fået et støttebeløb på 1500 kr., som man skulle have betalt skat af.

Det er dog ikke en skattemanøvre, siger formand for DLF's organisationskontor Per Sand Pedersen.

"Vi har kigget på, hvordan vi bedst kunne få vores konfliktkasse til at strække længst muligt. Vi har kontaktet Yngre Læger, fordi de har gjort det på denne måde. Derfor mener vi også, at vi kan gøre det. Der er stor forskel på, om DLF skal give 825 kroner til medlemmet som lån eller 1.500 kroner i konfliktstøtte, hvor medlemmerne derefter skal betale skat. Der er en skattefordel ved at gøre det på den her måde. Det er ikke derfor, vi har valgt at gøre det. Vi har valgt det, for at Særlig Fond kan strække så længe som muligt inden for de regler, der findes", har han forklaret.

Tilbagebetalingen

Det er ikke muligt at kende den præcise størrelse på lånet, den månedlige ydelse eller tidshorisonten for tilbagebetaling af lånet, før omfanget af lockouten kendes. Per Sand Pedersen fastslår dog, at lærerne ikke skal være bange for voldsomme opkrævninger.

"Lærerne må simpelthen have tillid til os. Vi vil spænde et sikkerhedsnet ud under dem. Derfor vil vi selvfølgelig heller ikke komme bagefter og kræve ublu betaling fra dem. Det bliver på favorable vilkår, at tilbagebetalingen skal foregå", siger han.

Hvad skal du gøre?

Det er frivilligt, om du ønsker at optage lånet - ligesom du også har mulighed for at betale hele lånet tilbage lige efter konflikten, hvis du alligevel ikke havde behov for pengene.

Hvis du er forudlønnet, vil du få en mail fra Danmarks Lærerforening, hvor der står, at du med dit Nem-ID fra i overmorgen kan logge ind på dlf.org og udfylde et lånebevis.

Hvis lockouten går i gang, vil bagudlønnede DLF-medlemmer, som først bliver trukket i løn ved udgangen af april, få en mail med oplysninger på et senere tidspunkt, oplyser Danmarks Lærerforenings sekretariat.

Du kan læse meget mere på dlf.org - se links til de vigtigste informationer til højre.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ